Flygbiljett bokad!!

Nu har jag bokat flygbiljett till mig o Stella, den 21 aug flyger vi hem till Umeå vid 8 på morronen..
Jag fick ringa till Malmö Aviation direkt efter jag bokat min biljett för att få bekräftat att Stella fick plats på flyget. Tanten på bokningen började fråga vad Stella vägde:
"ehh...det vet jag inte" blev mitt svar, men hon är ju en kattunge så hon kan ju inte väga mer än något kilo...eller kanske två...så vi satte 5 kg som vikt med bur o allt :)

Sen va jag tvungen att fråga...hade tänkt på det länge för när man går igenom säkerhetskontrollen..så skickar man ju alla väskor genom ngn röntgenapparat...så jag frågade om jag måste skicka Stella igenom den.. haha, dum fråga jag vet - men man måste ju fråga!! För när jag har gått igenom kontrollen så har det stått massa varningslappar o texter på maskinen om att man kan skadas om man kommer för nära eller så....men tanten på bokningen trodde att bara buren åker igenom...o att jag får hålla i Stella o gå igenom den där typ porten som man går igenom brevid...
gud va orolig man kan va...man blir ju som värsta mamman med barn, fast barnet i det här fallet är en kattunge....
Nu känns det iaf skönt att ha något bokat o att veta när man kommer hem :)
Bara att hålla tummarna för att Stella sköter sig under flygresan...

                          





Ja jisses va tiden går....

Ojojoj...det är visst över 1 ½ vecka sen jag bloggade...

Jag skyller allt på jobbet :) Men det är faktiskt sant för nu har jag jobbat ända sen förra fredagen, då var jag ledig o mamsen o pappsen kom på besök. Det var trevligt, solen sken, vi åkte till Skokloster
vi strosade runt på undervåningen, orkade inte gå på någon visning av slottet men tog en fika på baksidan av slottet - där det tack o lov va skugga under parasollen...puh! Sen gick vi in i kyrkan o kikade där...o sen va jag o pappsen badsugna så vi åkte in på campingen vid Skokloster o slängde oss i plurret. Mamsen satt kvar på stranden o försökte skicka sms till sin väninna ;) Jag hade bakat rabarber o jordgubbspaj som vi hade med oss med lite marsansås på toppen - muuums!!

Okej, men sen har det inte hänt så mycket mer i mitt liv...jobbat på som vanligt, nu återstår endast 5 dagar kvar på jobbet..imorrn är jag ledig dock o det ska bli så skönt att få sova på morronen..
Egentligen slutar mitt schema på söndag, men chefen frågade om jag ville jobba några dagar nästa vecka också så då sa jag ja...vet ju hur glad man kommer bli när pengarna kommer sen i september :)

Men på torsdag..då..då kommer pappsen o hämtar mig o ALLA mina pinaler o då är det Gävle som gäller fram tills den 19:e augusti typ...då blir det Kungsängen för några dagar igen innan det är dags att flyga hem till Umeå igen - varför går tiden så fort för?? Jag hinner inte med....

Sommarens första dopp...

Ja, jag tog sommarens första dopp i söndags, i Lillsjön...som jag tyckte va kall men Eric tyckte jag va fjantig :)
Men nu är det gjort iaf, notera att den 20 juli badade Anna "badkrukan" för första gången sommaren 2008..


Ledig helg :D

Japp i fredags kl 14 gick jag på ledighet, hela 2,5 dagar! Min snälla älskling hade köpt en sista minuten kryssning till oss, med SiljaLine till Helsingfors. Så direkt efter jobbet kom Eric o hans pappa o lillebror o hämtade mig o körde oss till Värtahamnen där båten skulle gå ifrån...


Vi satt i aktern när båten körde ut från hamnen..inga trevliga moln som vi åkte ifrån i Sthlm, men bättre skulle det bli i Helsingfors dagen därpå!

  Vi lämnade båten i hamnen o började promenera runt...

Först till ngn ortodox kyrka som Eric ville se... Sen vidare till senatorspalatset - kolla in den blekvita byggnadens kontrast mot den klarblå himlen!

Vid palatset såg vi några från ryska marinen som verkade ha permis...men de platta roliga hattarna va de tvungna att ha på sig... Vi gick oxå igenom en saluhall, o Eric köpte med sig jordgubbar som vi tog med tebax till båten...

....där Eric köpte öl, jag ngn drink åsså satt vi på däck, solade o åt jordgubbar - supermysigt!!

På lördagskvällen åt vi på en av restaurangerna på promenadgatan på båten...vi lyckades få en fönsterplats :)


sen tog vi en promenad ute på däck för att smälta maten....

                                          Tack för en underbar helg älskling!!



Längtar massvis!!

Idag har jag jobbat, va aptrött redan när dagen började 7.30...o stupade typ i soffan då jag kom hem vid två..men jag tog mig ut på min lilla löprunda iaf o det är jag glad över...nu är jag tebax i soffan, o kollar på Pans Labyrint , som jag lånat av Erics brorsa Patrik...filmen har en jätteläskig figur på framsidan...o jag va lite tveksam över att se den men Putte intygade att den va jättebra. Så nu håller jag honom ansvarig för det... o stämmer det inte så får jag väl skälla på honom imorgon när vi ska grilla där..haha :)

Jag har verkligen längtat efter min lilla katt idag, Eric jobbar ännu en kväll och jag slutade ju 13.15 så det blir många ensamma timmar....tänk om min lilltjej vart här, då hade vi kunnat lega o gosa i soffan, eller gått ut på promenad....ja eller lekt...

Uäää...nu dyker det upp en skitstor padda i filmen...o massa äckliga skalbaggar...perfect, allt jag ogillar i en o samma scen...great

Okej, men tebax till katten, så har jag nu typ kommit fram till ett namn...det blir nog med all säkerhet Stella. Jag kom o tänka på det när jag var ute på min joggingrunda, att jag nog är förtjust i kattnamn som börjar på S...min förra katt hette ju Selma..
Iaf så är det nu bara en dryg månad kvar tills jag får hämta hem Stella - och jag på ett sätt att dagarna bara ska flyga fram tills dess....fast å andra sidan vill jag ju njuta av mitt sommarlov som börjar om två veckor o varar fram tills dess att jag hämtar henne....

Fick förresten lite nya bilder från uppfödaren Elisabet på Tebasiles...dom är tagna ute på landet där hon, hennes man o alla katter har semester just nu.

  

Run is fun!!

Idag har jag vart ledig eftersom jag har jobbat hela helgen...satt o degade inne hela förmiddan, men efter lunchen vid två började det klia i benen :) Så jag gav mig ut i skogen igen, har nog fastnat för löpningen nu, iaf såhär på sommaren när solen för det mesta skiner o man slipper tampas med snö och blåst. Fast i lördags när jag var ute o sprang i spåret såg det lite oroligt ut på himlen redan när jag gav mig ut, med blåsvarta moln. Halvvägs genom rundan började det mullra och strax därefter kom regnet, visserligen ingen ösregn men ändå...fast det var rätt skönt med lite avkylande regn mot den varma svettiga kroppen - och desto skönare att ställa sig i den varma duschen när man kom hem sen!

Idag gick det om än bättre att springa, man märker snabbt hur mycket lättare det går att springa. Det jag tycker är jobbigast med löpningen är att man hela tiden måste pusha sig själv att fortsätta, andningen går jättetungt o benen känns som bly ibland...då är det bara att peppa sig själv o säga 'komigen', fram till tallen därborta...o när man kommer dit hittar man nästa punkt att springa till åsså håller man på så rundan igenom :) Det är jobbigt men jäklar va stolt man är när man springer alla 5 km o kommer hem helt degig i benen...hoppas jag lyckas springa en 2-3 ggr i veckan i höst också...men då blir det inomhus, på IKSU :)

                                   

En såndär ledsam dag....

Nu har jag precis kommit hem från jobbet, va tvungen att ringa mamsen o prata av mig innan jag fortsätter att "blogga av mig" dagens händelser....det var en tant som dog på jobbet idag. För er som inte vet det, så sommarjobbar jag på hemtjänsten.
Redan i fredags var jag till den här tanten, Inga när jag jobbade på kvällen. Då var hon skakig o såg ut att inte må så bra, dessutom hade hon kissat på sig...nåt som hon aldrig har gjort förut (vet jag nu såhär i efterhand). Men jag ringde hennes son o han skulle komma dit senare på kvällen. Sen kom jag dit igår på förmiddan igen o då hade hon gjort på sig, ja nr2 ni förstår...ursh det luktade hemskt....o jag fick upp henne ur sängen o fick i henne lite fil iaf...sen ringde jag hennes anhöriga igen o dom skulle åka dit senare. Pernilla (en annan sommarvikarie) jobbade på em och när hon åkte dit låg Inga på golvet...så hon larmade en ambulans....och nu idag så kom vi till jobbet o undrade hur det hade gått med lilla Inga...så ringer sonen på min telefon vid lunch, jag hade "anhörigtelefonen" idag...han låter jätteledsen på rösten men säger lungt o sansat att hans mamma gick bort i morse....

Lilla Inga, hon var dement så hon hade säkert mått dåligt länge, men inte kunnat uttrycka det....och jag bara önskar att jag hade sagt till henne sista gången jag såg henne vilken go tant hon var!! Hon var verkligen världens sötaste....glömde bort det mesta och sa ofta som svar på när man ropade när man kom in: "Inga" och då svarade hon -" Ja det är Inga Slöman", för hon tyckte alltid att hon var så trött och slö....

Nu ikväll när jag har kommit hem från jobbet har jag svårt att släppa det här, man är chockad för att det gick så fort, sist i tisdags stod jag och skämtade med henne när vi väntade på taxin...o nu finns hon inte längre....åsså tänker man på hennes familj, hur jobbigt måste inte det här vara för dem? Jag får försöka trösta mig med att hon nu är på ett bättre ställe där hon inte har ont....

                   

Blåbärsrensande

Har suttit i 1 ½ timme idag o rensat blåbär som jag o Eric plockade igår eftermiddag. Direkt när han kom hem från jobbet gjorde vi lite matsäck och tog bilen ut till vårt "blåbärsställe".
Flugorna var ihärdiga som bara den o surrade runt våra huven, så vi gav upp efter bara en timme, men nära 2,5 liter blev det:



Eftersom jag plockade med en sånhär bärplockade tog jag ju med mig nästan halva skogen hem :) så det blev endel blad o kvistar att rensa bort...o en spindel hittade jag också - huuu!!

Nej nu är det dags att göra sig i ordning för jobbet, jobbar kväll o sen heela helgen - tänker "pengar, pengar" så går det bra att jobba ;)

Regn, rusk o lite chaite....

Jag kom precis hem ifrån jobbet, det ÖSREGNAR ute - ni kan ju räkna ut med stortån hur genomblöt jag var när man cyklar en 3 km i ösregn....
Nu har jag iaf kommit in, dragit av mig alla blöta kläder o bytt till torra, hälsat på Gunnel och sitter just nu i köket o myser med lite chai-te
             Så nu känns allt lite bättre, inget är så mysigt som att sitta inne o titta ut på regnrusket ;)


Sommar

Idag har jag vart ledig, så jag gick först ut på en promenad med Gunnel, Erics brorsas katt som vi är kattvakt åt den här veckan. Eftermiddagen har sedan ägnats åt matlagning - måste ju fylla frysen inför alla jobbdagar nästa vecka :) Sen loggade jag in på P1' s hemsida för att lyssna på Sommar program som sänts tidigare i sommar.. har nu hunnit lyssna på Fredrik Lindström och Elisabeth Massi- Fritz program - intressanta!!


Helg i gamla hemstaden

Japp helgen spenderades i gamla hemstaden Gävle och på lördagen firade vi Bex som fyllde 23 förra måndagen:


Födelsedagsbarnet tvingades bära omkring på en ballong i form av en knallrosa kanin, måttligt road av detta kan jag säga att hon var! Hellan, Marre och jag hade köpt den tidigare på dan när vi var på ockelbo marknad...

Vi var och åt på Helt Enkelt - en av Gävles mysigaste restauranger om du frågar mig, här är Hellan o Marre

Jag, Sofie (nyklippt dagen till ära) och födelsedagsbarnet Bex

Jag åt fläskfile med klyftpotatis, tzatziki och rödvinssås -mums!!

Sedan gick vi vidare till Berggrenska

          
Efter Berggrenska följde jag med Bex hem till hennes pojkvän och åt tårta: sen bar det hemåt till sängen...antingen så börjar jag bli gammal eller så är det sommarjobbet som har tagit slut på mig :)