Det finns en Gud

ja, eller så har ngn tröttnat på mitt tjat om att  inte finns här i Umeå men i Gävle... :) och helt enkelt ringt till Ica Maxi o bönat o bett dom att ta in dom här förbannade glassarna, för att få slut på mitt tjat...

Idag fick jag och Maria för oss att vi skulle cykla till Ica Maxi o handla, och precis när jag nästan var klar, jag stod vid drickan och plockade ut 3 Ramlösa som jag skulle ha, så ringde min lillebror. Han och Malin satt i bilen på väg från Lager 157 i dalarna och samtidigt som han rabblade upp allt som han hade köpt gick jag mot glassdisken.
Jag höll verkligen på att ramla omkull när jag såg dom: Ben & Jerrys färgglada glassförpackningar snyggt uppradade i en stående frysbox!!! Jag fick skärpa mig för att inte skrika av glädje...stackars lillebror, jag gormade ett litet "JAAAA" i hans öra istället ;)
 När Maria sen hittade mig, stod jag och bara tittade på frysboxen...och det var riktigt svårt att bara välja 1 sort att köpa med mig hem....tillslut fick   den här glassen, peace of cake en chans, eller vad sägs om Jordgubbs-cheesecake glass fylld med massor av jordgubbar och ett virrvar av krossade kakor - mums!

Nu finns det bara 2 saker kvar här som jag saknar i umeå...
1. IKEA
2. Min älskling

Undrar vem av dom som kommer hit först ??




liquid brain...

Jag tror att min hjärna har smält av överansträngning och blivit flytande..från 9-15 satt vi i datasalen och stirrade på tabeller, beskrev tabeller, skrev enkätrapport och räknade ut chitvå värden...ja, typ det mesta man kan göra i Excel...men tillslut kunde jag inte tänka, hjärnan var helt utarbetad! Men nu är vi klara iaf o typ lediga imorrn, vi ska bara läsa vår granskningsgrupps arbete....

Mamsen ringde o väckte mig imorse 6.40...hörde liksom avlägset i drömmen jag drömde att telefonen ringde, så jag stapplade upp till skrivbordet och plockade upp mobilen...."Maya har fått en lillebror" var det första mamsen sa...o jag blev så himla glad, verkligen superglad för min kusins skull. Hon hade gått 12 dagar över tiden och var ju jättetrött, men så kom han lilla Emil :D O nu längtar jag bara hem så jag får gosa med honom, o träffa lilla Freja oxå...ja, jag tycker verkligen inte om att bo så långt borta från min familj och släkt just nu! Jag vill ju vara hemma i Gävle.....men om 1 månad åker jag hem o det ska bli jätteskönt, känner bara på mig redan nu att det blir ett späckat program..så många man vill hinna med o träffa..

Hösten har för övrigt kommit till Umeå och jag tycker att höstlöv är helt underbart vackra!!


153427-54



**annavirrpanna har gjort det igen..**

Alltså ibland blir jag riktigt riktigt orolig för mig själv!! Jag tappade ju bort mitt IKSU kort förra veckan, på tisdagen hade jag det med mig då jag gick på spinning, sen på torsdan när jag o Maria skulle gå på Bodypump så kunde jag verkligen inte hitta det...killen i kassan skrev ut en biljett till mig manuellt och släppte in mig genom spärren. Sen när jag kom hem fortsatte jag leta men ingen lycka :(
Så jag fick köpa ett nytt nästa gång jag var där...50 spänn är iof inte mycket men jag blev ändå så sur på mig själv för att jag inte kunde komma på vart det var!

Så idag då...så var vi i datasalen hela dan typ o fixade med våra tabeller och diagram, kl två hade vi handledning med Ingrid, våran lärare, och då när vi stod runt datorn och visade Ingrid vad vi gjort, så stod jag och rotade i mina fickor på munkjackan. Det är apkallt nere i datasalarna och eftersom jag vet att jag är frusen så hade jag tagit med mig en extra tröja...så plötsligt när vi står där o pratar med Ingrid så känner jag något hårt i min ficka...jag drar upp det - och det är mitt IKSU kort som jag letade efter!! Och jag utbrister:
"NEJ!!"
 Ingrid och hela min grupp tittar förvånande på mig. Och jag fortsätter " nej alltså nej, det var inget" och småler. Sen förklarar jag att jag tappade bort mitt IKSU kort förra veckan, och att jag nu uppenbarligen hittat det igen...
Marie garvar och Ingrid tittar på mig med en förstående blick o säger att jag kanske kan lämna tillbaka det och få igen pengarna.
Va där idag med Maria och Hellan, på Aqua Box, halvkul :S men jag orkade inte ta med mig mitt gamla kort o hålla på o krångla - det gamla är nog förresten spärrat nu...

Suck - jag är verkligen en virrpanna ibland....

Bortblåst!!

Idag har det blåst stormvindar här i Umeå....redan när jag tittade ut genom fönstret innan jag skulle cykla iväg till skolan såg jag att träden viftade från sida till sida....lagom kul att cykla till skolan då vägen är som en enda lång uppförsbacke, visserligen inte så brant men det blir nästan jobbigare med en lång o seg!
Sen i skolan hade vi dataövning, i Excel :( jag totalhatar matte och excel är ju typ bara massa matte...ursh o blä! Marie fick hjälpa mig för jag fattade 0....
Efter lektionen satt vi och kodade in våra enkätsvar i Excel...Två i gruppen gick iväg för att försöka få några till enkäter ifyllda, när dom kom tillbaka och vi räknade alla enkäter upptäckte vi att det fattades TVÅ....ynka två stycken till 100... Så jag och Marie fick ge oss iväg igen, när vi kom till termin 4s klassrum gick vi in och frågade om dom hade fyllt i enkäten och då sa en av tjejerna att dom redan hade fyllt i....suck...!! Så vi gick ut o väntade utanför o tänkte att det dyker väl upp några som inte har fyllt i den....men då kom plötsligt en kille ut, och sa att han o hans kompis inte hade fyllt i den och att dom kunde ta dom två vi hade kvar :) "jag vet vilket helvete det var att få ut dom" haha...tur att dom i klasserna över oxå har haft den här kursen och är villiga att hjälpa till!
När dom 2 enkäterna var ifyllda frågade Marie om jag ville följa med ner på stan, hon hade rabattkuponger som hon hittat på hotellet där hon jobbar...det var på Tiimari, Lagerhaus, Village...ja kort sagt mina favvoshoppingställen! Så jag köpte:

* Ett litet rött hjärta av sten på Village, kostade bara 20 kr med rabatten :) Ska tänka på min älskling varenda gång jag tittar på det!
* En äggklocka till köket o en liten present till mitt "nyaste" kusinbarn Freja, på Lagerhaus
* Pärm o register - nu ska det minsann bli ordning bland mina recept! Från Clas Ohlsson

Ja, det va nog allt...kul va det att shoppa lite nu när man har fått pengar...idag skulle jag gått på spinning, men sen kände jag mer för att gå o springa på löpbandet tillsammans med lovisa ist. Satt o kollade på SF nyss me...hellan vill se ngn film som heter "på smällen" o nu när jag har sett trailern så verkar den helt klart sevärd!
Så Hells - vill du gå på bio på lördag?

oh herregud...

shit vad jag garvar åt den här tjejen! fast hon är ganska professionell med tanke på att hon sedan fortsätter som om inget hänt.... :D

http://uk.youtube.com/watch?v=m20TSyaEEHc

trött o slut i huvet...

ursh vad jag är seg i huvet idag! det kan ju iof bero på att vi började kl 8 imorse...o ni som känner mig väl vet ju hur morrontrött jag är :)

jag va på en föreläsning om studieteknik tillsammans med lovisa o hellan igår o när jag kom hem kände jag mig helt supermotiverad...den motivationen verkar ha runnit ur mig under natten....
men det är så svårt att komma igång, såhär efter sommaren!
är förövrigt jätteirriterad (fortfarande) på min cykel...jag vill ha en damsnurra...men vart hittar man en billig sån här i umeå? nää...nu tebax till boken, ska bara försöka hitta motivation för att läsa den först....

Kan man ha sån tur??!!

Vi storstädade här i lägenheten igår...superfint blev det! Jag o lovisa tog sen en liten tripp ner till förrådet för att ställa ner massa tomma lådor som efter uppackning nu bara stod o skräpade. Så hittade vi en resväska, skidor, gummistövlar, jägarskor o massa annat som vi trodde tillhörde Jonas..så jag messade honom igår kväll o bad honom komma o hämta sina grejor. Så han kom idag på em, o jag följde med honom ner till förrådet för att kolla så han fick med sig allt, men så va typ bara skidorna hans! Jaha...Jonas trodde att allt annat kom från dom som har bott i kollektivet tidigare, o att dom hade lämnat kvar grejorna...jaha, sa jag, men ja, då får jag väl slänga dom här sakerna, eller ge dom till Myrorna eller nåt....ja, fast jägarskorna kan ju jag ta, sa Jonas. Jag tänkte att ja, men då kan väl jag ta stövlarna jag då...jag var ju ändå på stan o letade stövlar i lördags men hittade inga...så döm om min förvåning när jag vände på stövlarna och såg att det var storlek 41 - precis min storlek!
Alltså ett par stövlar helt gratis! Kan man ha sån tur? Visserligen inte lika snygga som dessa -->


Men dom duger när man bara ska ut i skogen o plocka svamp...

Jag sparade förmodligen minst 200 spänn på att inte gå o köpa stövlar nu....jihoo...det bäddar för mer shopping på onsdag - det är studentsportardag i Umeå o jag, marie o katarina anser att shopping är en sport, därför har vi hyrt en bil o ska åka till IKEA Sundsvall över dagen...ska bli superkul!

fredagsångest??

idag hade vi grupparbete på schemat, så min grupp träffades på medicinska (biblioteket) vid 9....suck! imorrn ska jag iaf ha liite mer sovmorron, har inte fått det på en hel vecka...sen satt vi o skrev till halv tolv..o då tog jag o marie bussen till Teg, Katarina cyklade dit, vi skulle på Expo :)
Hur ska man förklara Expo? Typ som lagerhaus kanske? dom har kuddar, lite möbler, ljus, porslin, köksgrejer osv...jag köpte:
1 ljuslykta (of course ;)
beiga panelgardiner, till köket eller vardagsrummet (får se vart dom passar bäst)
2 blockljus
2 beiga handdukar (gud, va jag va inne på beige idag då...)
1 present till eric ...kan jag ju inte skriva här vad det är, han kan ju tjuvläsa!
1 ljusmanchett som passar till blockljus, med rimfrost på

ja det va nog allt :) egentligen var den här shoppingen bara uppvärmning inför onsdagen, då vi förmodligen kommer att åka till ikea i sundsvall -- det är studentsportardag på umeå universitet, så ingen får ha lektioner den dagen, o shopping är ju en viss form av sport inte sant??
sen tog vi bussen in till stan igen, åt på max, och jag fick ett tillfälle att berätta för Belinda att jag var "back in town" o kunde jobba igen..sen tog jag bussen tebax till universitetet, hämtade cykel o cyklade hem...nu sitter jag i soffan o kollar på tv...är så himla sjukt trött!! jag ska nog pallra mig iväg till ica o köpa lite godis...o sen bara bädda ner mig i soffan o ligga kvar där...

imorrn ska jag, Lovisa o Hellan ta en runda på stan...weiii!! jag har längtat efter alla umeåbutiker under sommaren - lagerhaus...den där indiska affärn (som inte är Indiska)...ja o alla andra som faktiskt oxå finns i gävle men som jag ändå har saknat!

Fast mest av allt längtar jag efter min älskling...det gör jag alltid på fredagar (därav min titel om fredagsångest) för när jag hör att marie o hennes daniel ska gå o bowla, eller bara ligga i soffan o kolla på en film så blir jag så avundsjuk!! jag vill ju oxå gå hem från skolan på fredag o veta att jag får tillbringa kvällen med min älskling!!
men nästa helg får jag va hela 3 dagar med eric :) då ska vi plocka svamp på fredagen, o därför måste jag köpa stövlar imorrn, o sen...jaa..vi har inte planerat något speciellt för resten av helgen, eller joo, vi ska till ikea på lördagen..haha...ikea igen, men det är för att eric ska köpa en ny skrivbordsstol o kakel...o jag säger ju inte nej om han vill åka till ikea ;)

förresten så vill jag ha en ny cykel:
 den kostar bara 2995 kr just nu o jag bara ser mig själv cykla på den med ett leende på läpparna o med väskan snyggt placerad i korgen på styret, istället för klumpigt placerad vid sidan om, som jag har nu....fick ett brev från IF att jag skulle få pengar från dom för sveda o värk, o för förlorad arbetsinkomst osv...så egentligen skulle jag kunna köpa cykeln, men samtidigt vill jag ju spara pengar till min o erics resa i höst.....åhh...ångest!

vardag igen då...

hmm...jag vet att jag längtade efter det här för en vecka sen: att få börja skolan...men hallå lärare - man behöver inte rivstarta! ursh jag är lite sur för att den här kursen började så intensivt...men jag vänjer mig väl, det tar tid att komma in i pluggtänket igen :)

igår hyrde jag o lovisa o maria (tjejerna jag bor med nu) bil..vi skulle åka runt o handla lite...men på väg till mariedal, norr om umeå, körde vi vilse...haha...helt plötsligt var vi liksom i ersboda, där marie bor, o det va lite väl långt norrut! men vi hittade tillbaka igen, o maria fick sina saker på jysk, lovisa sitt skrivbord o vi fick alla tre storhandla på ica maxi.

nu borde jag börja läsa egentligen...men jag vill så gärna få ordning på mitt rum, jag fattar helt plötsligt vilka problem jen hade att ta itu med saker i somras när hon hade massa grejer i lägenheten som hon liksom bara ville få ordning på...jag har samma problem nu...vill bara fixa till i mitt rum, o i köket, o i vardagsrummet...haha...o i badrumet! ja men egentligen hela lägenheten vill jag få i ordning...är det en bra ide att läsa, säg 1 timme, o sen kan man få fixa i en halvtimme?

jag ska nog prova det nu..