Helgen....

Spenderades i hemstaden Gävle...6 timmars resa dit var det värt..dock är det inte lika roligt att åka hem samma väg igen, höll ju nästan på att somna på bussen...varför kan dom inte få den satans Botniabanan klar??
Fredagkväll..jaa egentligen inte så mycket kvar av den då jag kom hem till gävle först vid 6 på kvällen...men jag träffade ju hellan o marre, vi skulle från början kolla på film...o innan vi fått igång den: beck-advokaten, men som alltid när vi träffas så blir det inte så mkt annat än prat...o vi ska ju hinna prata om så mycket varje gång vi träffas oxå :O Är så himla glad att jag har vänner som er Marre o Hellan!!
Lördag var schlagerdagen...jajamensan, och jag gick upp nästan i ottan..kl nio iaf ;) för att åka ner på stan och köpa: mössa på stadium, bläckpatron på clas ohlsson o linsvätskor på bryntes, efter det snabbt snabbt hem igen o börja göra sig iordning för schlagergenrepet...jag skulle locka håret o det var lättare sagt än gjort, men snyggt blev det iaf (har inga bildbevis då jag glömde kameran hemma i umeå :(   )
sen kom min kusin på besök en snabbis men en glad nyhet- hon väntade barn....o det va såå kul att få höra...har faktiskt funderat på om dom skulle skaffa ett till barn eller ej...o i slutet på augusti o då hoppas jag att jag är hemma så jag hinner se på bebben :D
Sen var det schlagergenrep....superkul, var där me mamsen o moster ulla.
Kvällen var det schlager igen i soffan...o gosa med mollie såklart!
Söndag hemfärd igen, somnade nästan på bussen, men hann se en bra film på datorn iaf...hotel rwanda...en superbra film, men hemsk o jag grät en liten skvätt då och då...vet inte vad som har hänt med mig men jag har blivit så blödig...
Ikväll ska jag bojkotta träningen....måste ordna upp mitt liv: dvs alla papper jag har fått i kursen o alla lagar som dom har ändrat på måste jag också skriva ut, sen är det ju CSI o Prison break :D det kan inte bli bättre!

jag fryyyyser...

jag vet att jag klagar....o ja, jag vet att jag har flyttat hit frivilligt...men just nu kan jag inte längta mer efter våren och sommaren..och en vinter som inte innebär mer än 10-15 minusgrader!!
det hjälper heller inte att sofie skickar bilder från malta, där hon badar eller sitter vid poolen o solar....
imorse var det -20 när jag cyklade till skolan, men eftersom våran termometer sitter i solen så var det säkert kallare ändå....maria i min grupp hade haft -27 imorse o hon bor ju bara några 100 meter från mig så det var säkert -25-27 eller nått. jag har fortfarande inte köpt långkalsonger, som en stilla protest mot vintern och ett hopp om att det ska vara bara -10 framöver...men inte då.
 En ljusglimt är iaf att jag kommer hem till gävle på en snabbvisit i helgen :D ska gå på melodifestival genrep med mamsen o moster ulla, det ska bli jättekul! Näe..nu ska jag ringa hellan o kolla om hon vill leka med mig imorron kväll :) hoppas alla har en skön (o varmare) dag än mig!!

Hur botar man träningsvärk....??

Jag har så förtvivlat ont i hela kroppen...allt är body pumpens fel...ja, jag fick något ryck igår och fick för mig att jag skulle gå på både body pump och core...knäböjen med allt för många kilon på mina axlar blev mitt fall och hela dan idag har mina lår spänt och varit allmänt ömma :(
Träningstokig som jag var fortsatte jag min odysée och gick på spinning idag, tyvärr så hade min trevliga spinningledare Fredrik vart på inspirationsdag i helgen och fått nya ideer om utformningen av sitt spinningpass....det var ett stenhårt pass o mina lårmuskler skrek om nåd. Pulsen var uppe i max och när jag vid ett tillfälle kände min puls på halsen...dunkade det så hårt att jag trodde att min halspulsåder tänkte hoppa ur mig ;) haha.....väl hemma tog jag ett superhett bad iaf...o det kändes väl lite bättre...ytterligare lite bättre kändes det när jag hade fått mat i magen o kunde ligga i sängen o kolla på desperate housewives :D men lårvärken är fortfarande kvar...ingen som har några tips???

För att du finns

Lätta spår i sanden, och en vind som smeker ömt. Jag är så lycklig att jag fann den, den lyckan som jag alltid drömt.Så kom närmre mig, låt mig värma dig. För att du finns, för att du kan, du leder vågorna mot land,du river murarna mot världen.För att du ser, för att du förstår, nu lyser himlen där jag går. Du tar min hand och visar vägen. När du står framför mig,då ter sig allting som det ska… så kom närmre mig. För att du finns, för att du kan, du leder vågorna mot land, du river murarna mot världen. För att du ser för att du förstår, nu lyser himlen där jag går. Du tar min hand och visar vägen. För att du älskar idag, för att du älskar som jag.För att du finns för att du kan, du leder vågorna mot land,du river murarna mot världen, för att du ser för att du förstår.Du lyser himlen där jag går, du tar min hand och visar vägen. För att du älskar idag.. för att du älskar som jag…som jag…

Ja, jisses jag blev så himla kär i den här låten i lördags...fastän det inte är en typisk schlager.....däremot så är det en riktig bröllopssång precis som kristian luuk sa...jag vet inte vad det har vart med mig den här helgen men jag har suttit o letat fram potentiella bröllopssånger....börja inte leta kläder o bröllopsdejter nu...om ni inte vill vara ute i väääldigt god tid, jag ska inte gifta mig....än...kanske om 10 år eller så :)

eller så är jag bara lite kärlekskrank såhär nu när jag har vart utan min prins i 4 dagar....men om ni vill börja öva redan nu såhär kommer dom 3 jag gillar bäst:

1. För att du finns - Sonja Alden

2. För kärlekens skull - Ted Gärdestad

3. Det vackraste - Cecilia Vennersten

 

Sådär...då var det bara att börja sjunga upp för dom som vill ;)

 

Nu ikväll har jag suttit o kikat lite på böcker...tänkte gå o handla på bokrean, men så såg jag att det visst var bokrea på adlibris oxå o där var det ju mkt billigare än i butikerna...hmm..ska nog grunna lite mer på hur mycket pengar jag har råd att göra av med på böcker....orkar inte ens läsa böcker förutom dom vi har till skolan nu men min storslagna plan är att lägga alla böcker på hög inför sommaren, då ska jag läsa varenda dag i solstolen *längtar* !!


5 saker du inte visste om mig...

Ellen utmanade mig på att göra en sånhär lista, så här kommer den :D

1. Jag körde buss första gången när jag var 4 år (haha....i bet you ellen ;)
2. Jag samlade på tvålar när jag var mindre och hade som mest över 100 olika stycken
3. Jag har av någon underlig anledning lärt mig flera nationalsånger: svenska, norska, amerikanska, franska och den engelska..
4. Mitt kinesiska namn är an-pin
5. Jag är superberoende av Idominsalva :)


Mysig middag med kollektivet...

Igår hade vi mysmiddag med kollektivet :) Jag och Isabelle (beas lillasyster som är här på besök) började eftermiddagen på Iksu...där vi skulle försöka simma 2 km...vi hann hälften...nästan ;)
Vi kom iväg lite sent o skulle möta bea i simhallen...men men....sen satt vi en stund i bubbelpoolen, o sen sen stund i ångbastun o sen även ett tag i den "vanliga" bastun...superskönt...fast jag fick en liten temperaturchock sen när vi kom upp i simhallen där det inte va lika varmt som i bastun.
Efter simningen gick vi förbi Ica o handlade lite....o när vi kom hem så gjorde vi kycklingfileer, som vi fyllde med fetaost och gröna oliver. till det gjorde vi egna klyftpotatis i ugnen o Luis gjorde en supergod tzatziki till. Till "förrätt" gjorde bea friterade matbananer som vi plattade till så dom såg ut som chips o hade lite fetaost på....supergott var det! det måste jag prova på att göra själv....till efterrätt åt vi fruktsallad åsså kollade vi på Mitt stora feta grekiska bröllop- i love that movie! kan se den hur många gånger som helst för pappan i familjen är så skön som har Windex på allt :D

Idag är jag bara lite söndagsseg...fastän det är lördag...sitter i pyjamasen fortfarande o vet inte vad jag ska hitta på...egentligen borde jag städa o tvätta, missade tvättiden igår och har en stor stor tvätthög som bara ber om att bli omhändertagen ;) o sen skulle jag ta o göra dom där linsbiffarna som jag har tänkt göra sen jag kom hem hit till umeå igen i torsdags....jaja....visst får man vara seg på helgen??


Mollie

153427-13
Nu har jag äntligen lite tid att berätta om min nya gosmisse - Mollie...det var den 4 februari, när jag var hemma förra gången...som mamsen o jag åkte o hämtade Mollan från bomhus där hon bodde med sin mamma och brorsa. Mollan är en ordentligt busig katt...första natten tänkte jag att hon skulle slippa sova själv så då fick hon sova i min säng tillsammans med mig. Det fick jag bittert ångra! Mollie höll mig vaken till klockan 2 på natten...genom att leka med mig o krypa ner under täcket med mig o klösa mig på rumpan....o leka med mina fötter...ja o detta har hon tydligen fortsatt med, när jag pratade med mamsen idag så hade mollie blivit så glad när mamsen kom hem från jobbet idag så hon hade börjat bita mamsen i tårna när hon låg o vilade i soffan....busmollan! Men jag längtar sååå mycket efter henne...o jag hoppas att jag kan åka hem nästa helg så jag får busa lite med mollie..o gå på melodifestivalgenrep dessutom :D

 Mollie myser i mitt knä..
O här i Hellans knä...
 O här tillbaka hos mig igen!

Dagens I-landsproblem...

153427-9


Jag befinner mig för tillfället i vår hufvudstad...dvs Sthlm, och när jag är här måste jag alltid gå på ikea eftersom detta fenomen ännu inte har tagit sig till umeå där jag annars vistas. Och nu har det hänt två ggr och jag blir lika upprörd varenda gång: varför i h-e finns det ALDRIG värmeljus när jag o eric åker till ikea....det är ju liksom deras största pryl...det är liksom därför man åker dit, för att köpa & bunkra värmeljus!!
Nää så nu får vi åka till rusta eller ngt liknande o köpa skitvärmeljus...nu tänker ni säkert men hallå anna det var väl dagens i-landsproblem att det inte fanns några värmeljus på ikea....men för er som känner mig väl så vet ni att jag är ljusbög (eller ljusflata, som erics pappa tyckte att jag skulle kalla mig) och har jag inte ljus hemma...så är det inte bra!

Ja nog om ljusen nu...ikväll är det melodifestival och jag o eric har laddat upp med godis, chips o
dipp- dipp är obligatoriskt när det är melodifestival sådeså! Eric va inte så haj på allt godis o chipsande o dippandet..men nu när jag har köpt det så lär han väl trycka i sig lite han me ;)
Trevlig melodifestival-kväll alla =)


Till minne av min älskade Felicia

153427-8
Det får bli ett litet minnesinlägg i min blogg...innan jag berättar om helgen....till minne av min söta katt Felicia...oxå kallad Fillis. Hon somnade in den 20 december och jag hoppas att hon har det bra däruppe i katthimlen, tillsammans med Tigris, grannens Misse,maddes Gunvald o alla andra missar...hoppas att ni får så mycket lax o torsk o räkor o strömming o ostbågar ni orkar äta....=D
Jag saknar dig Fillis...men du finns för alltid i mitt hjärta!!

HJÄLP...jag har blivit en rättegångsnörd ;)

...jaa...hur man nu vet att man är det :) jag o hellan var på vårat livs första rättegång i fredags. Tyvärr fick vi inget hårresande fall som mord eller ngt sånt...istället var det en knarkare som hade hotat en chef för gruppboendet där han bodde, samt gjort två inbrott på sjukhuset i gävle och stulit datorer och mediciner...

Men det var i alla fall spännande att se hur en rättegång gick till....o hör o häpna ska jag gå på en till nu på måndag :O det var när jag pratade med bex idag o mitt o hellans äventyr på tingsrätten som bex sa: men varför kommer ni inte på måndag då, då ska jag på rättegång...hon hade missat att berätta för mig att det sedan en händelse i somras/höstas (minns inte exakt när det var) blev hon o hennes syrra karla påhoppade av ett gäng helknäppa tjejer på krogen. som bara helt plötslig hoppade på dom...ja iaf så polisanmälde bex o hennes syrra tjejerna...o nu ska det dömas på måndag alltså....och då bestämde jag o hellan oss naturligvis för att gå...o stötta vår bex o se till att dom där puckona till tjejer får sitt straff!!

Idag har jag åkt runt me hellan o budgetshoppat på Dollarstore och ÖB...lite smått o gott blev det, mest glad är jag över ett par olivfärgade tallrikar som jag hittade för 20 kr styck på Dollarstore...dom ska jag hålla ömt under resan hem på måndag så att dom inte går sönder. Ikväll är det melodifestivaldax....godis, chips o dip...o mjukisbrallor såklart :D
Imorron söndag är det ett Tupperware partaj hemma hos bex inplanerat....jisses så vuxen jag är som går på Tupperware partyn-....haha...eller inte ;)
Nej nu måste jag fixa lite med min snacksbuffe för kvällen.....o äta lite mer godis...pöss!!

på väg hem....

Jag går omkring o packar o försöker klura ut vad jag ska ha med mig hem till gävle nu i helgen...får alltid ångest när jag ska packa för jag är så super duper dålig på det (fråga alla dom som har vart ute och rest med mig) Tåget går kl 21.40 från Umeå station och då är jag framme i Gävle kl 6 imorron på morronen....
det kan låta töntigt men jag måste erkänna det....när jag kommer in med tåget i gävle och ser allt bekant: sohlbergs om man kommer söderifrån, vilket jag inte kommer göra imorron, hille om man kommer norrifrån som jag kommer att göra då....ja då får jag gåshus och blir nästan lite tårögd =)
Känns töntigt men det är så det är...det känns dumt att man måste flytta ifrån en stad för att börja tycka om den, och nej jag ska inte skriva någon mer lista om vad gävle har som inte umeå har..

istället ska jag njuta heeela helgen av att vara i min älskade hemstad!! imorrn är det en rättegång inplanerad, och nej jag har inte gjort något dumt som hellan trodde
jag ska dit i studiesyfte....med tanke på att vi läser juridik just nu och jag har aldrig i hela mitt liv varit på en rättegång, endast sett på tv likande ally mcbeal o sånt....o tydligen får man inte tala med ngn jury här i sverige :) På tisdag ska vi leka domstol i skolan och min grupp ska agera domare så jag tänkte checka in lite hur det funkar- målet imorron som jag ska gå på gällde olaga hot så det ska bli lite spännande- bara det inte är någon man känner...

Nu är det bäst att jag fortsätter packa så jag inte glömmer ngt.....och kanske kanske om jag o mamsen har turen på våran sida så kommer vi att åka o hämta en kattunge i helgen...såg en annons på blocket som jag mailade på =) en liten hona på 12 veckor, brunspräcklig o lurvig...
 
153427-7