Längtar

Ja gud vad jag längtar till Augusti nu, när jag kan ta hem min lilla tjej



Glömde att skriva igår vart hon kommer ifrån, Tebasiles heter uppfödaren och deras hemsida hittar du
här
dom föder inte bara upp Birma utan även Brittiskt korthår :)
Fortfarande har jag namnfunderingar......Elisabet (uppfödaren) röstade på Stella, mamma på Elsa...så nu står det alltså:
Stella 1    -    Elsa 1  

"rösta" du med!!

Nu har jag blivit med katt!!

Japp jag har precis vart och hälsat på samt tingat den lilla blåmaskade birmatjejen som jag pratat om tidigare i bloggen, här kommer bilder från besöket:

Lilltjejen o blivande matte (jag)

Blivande husse fick också gosa med lilltjejen...

Brottas med ungarna från den andra kullen med Brittiskt korthår va skoj!
...annars är ju bollar rätt roliga dom med...
Mamma till lilltjejen heter Moinette "Missie" och som ni ser har hon jättefin täckning...det bådar gott för framtiden o hur lilltjejen kommer att se ut om ett par år...

Är jag inte oemotståndlig så säg!! Men vad ska jag heta? Det står mellan Elsa och Stella just nu....

Nu ska här göras flädersaft!!

Idag var det dags att jobba igen - fast bara mellan 7.30 - 13.00 så det var rätt lungt. Jag fick bilrundan idag, dvs den ut på landet och jag fick med mig Jaquline som skulle gå dubbelt med mig och lära sig bilrundan...det var trevligt att ha lite sällskap och någon att prata med då man åker bil ganska länge :)
När vi var hos en tant som jag skulle duscha kom vi på något sätt in på fläder, alltså busken. Jag tror jag frågade om hon hade en sån på gården för jag hade kört förbi en buske som liknade en sådan på vägen till henne. - Jodå sa hon, det är en fläder, och det blir ju så gooood saft av den! - Ja, instämde jag, jag har tänkt göra sådan men jag har inte hittat en buske att plocka blommor av än....- Men ta av mig! utbrast hon, jag ska ju ändå bort 3 veckor nu och jag orkar inte göra saft längre...

Sagt och gjort, jag fick en påse av tanten och innan vi körde därifrån gick jag och Jaqueline ut och plockade åt oss ett antal blomklasar....nu när jag kom hem googlade jag upp ett recept på flädersaft och sköljde av alla blomklasar. Sen när Eric kommer hem hoppas jag att han köpt citroner och citronsyra som det också skulle va i saften...

Idag har det vart en bra dag, jobbat 5 timmar så man är inte helt slut när man kommer hem, jag fick jobba med Jaqueline, och vi ska tydligen jobba tillsammans resten av veckan så det är ju kul när man får jobba med någon man trivs bra med, jag hämtade mitt paket med skor från Ellos OCH jag fick mail från uppfödaren om att jag kan komma och hälsa på min ev framtida katt på torsdag :D :D :D Sen ringde Sofie också o vi gjorde upp planer för helgen då vi ska fira Bex födelsedag....vad vi kokade ihop för planer kan jag ju inte skriva här då kan ju Bex tjyvläsa...!!

Nu kan det bara låta bli att regna idag också så är allt supernajs....


En liten sötnos



Fick mail ifrån en av uppfödarna jag vart i kontakt med ang. mitt köp av kattunge....igår skickade hon ett antal bilder på den lilla blåmaskade tjej som hon har till salu just nu - är hon inte sööööt??!!
Det var kärlek vid första ögonkastet för mig, nu väntar jag bara på att jag ska få komma och hälsa på lillmissen, nu på torsdag eller nästa tisdag :)

Har jobbat hela helgen, fett med OB får man vettu ;) men det var jobbigt, o stressigt...var supertrött när jag kom hem igår, älsklingen o jag hade planerat en helkväll i soffan men så ringde hans pappa o frågade om vi ville komma över på fika...så då cyklade vi dit. Lagom till vi skulle cykla hem började det regna :( som tur var är det ju inte så lång cykeltur.

Idag är jag ledig, så nu har jag suttit framför datorn o tvn hela dan, sen jag vaknade halv åtta imorse o inte kunde somna om...nu tycker jag nästan det är tråkigt att va ledig...som att man har glömt vad man kan göra när man är ledig...

Saknar II

Igår var det dags för nästa telefonsamtal från ännu en vän jag saknar: Marre. Vi har inte setts sen hon var och hälsade på mig o Hells i Umeå i januari, och förra gången vi hördes var nog efter påsk om jag inte minns fel....
Vi hade naturligtvis massa att prata om, och hon kommer till gävle nästa helg, när även jag kommer dit så då ska vi hitta på något hon, jag o hells - jippi!!



Minns du va kul vi hade i London Marre? - jag längtar tebax...

Telefonsamtal från Norrland ;)

Hellan ringde nyss, det fick mig att inse hur mycket jag saknar henne. Från att ha träffats minst 2-3 gånger i veckan har vi nu inte träffats på 1 ½ vecka...



Saknar dig Hells!!!

Cykeltur!!

Idag har jag gjort ett försök att uppleva min tillfälliga hemkommun för sommaren. Igår var jag o Eric på Rusta o IKEA och hittade lite prylar till Gunnel, Erics brorsas lilla katt.
Så jag gjorde slag i saken, ringde Patrik som brorsan heter...väckte honom vid 12 (ooooops!! men man kan ju inte sova heela dagen!) och sa att jag skulle komma om typ en timme. Förvånande nog tog det mig bara en halvtimme att cykla den dryga milen till Bro, där Patrik bor. Gunnel blev glad för sina matskålar men kanske mest förtjust blev hon i leksaken som vi köpte, ett litet bi med kattmynta i.
När jag först kastade den till henne stirrade hon bara på den, men sen måste hon ha upptäckt lukten av kattmynta för då bet hon o slet i det lilla biet. Bra betyg för leksaken - då vet jag att kan köpa en likadan till min lilla misse i höst!

Ja sen cyklade jag hem igen, stannade på vägen o köpte jordgubbar - DET är sommar om något, svenska jordgubbar!
Det verkar som om jag tog cykelturen rätt stund på dagen för nu är himlen full av moln....så nu ska jag nog stanna inne o plocka lite o fixa innan älsklingen kommer hem senare ikväll. Ha en bra dag allihopa!!

Alkoholfritt skramlar det med...

Idag är det lördag och jag är leeedig!!! Så skönt, efter en hel arbetsvecka :)
Jag tog mig in till Kungsängen för att köpa lite vin till kvällen, älsklingen slutar tidigt så vi ska laga god mat, mysa och kolla på fotbollen ( ja det bär mig emot, men vad gör man inte för kärleken)
I alla fall så satte jag mig på min nya fina cykel och trampade in mot byn. Väl inne på Systembolaget tänkte jag att man kanske skulle ta o köpa lite även till midsommarafton, eftersom jag jobbar kväll gick jag o spanade på den alkoholfria hyllan. Väl framme i kassan frågade jag killen vilken som var godast av de alkoholfria vinerna och han tyckte om denna bäst
jag köpte även detta alkoholfria mousserande jordgubbsvin, som jag provat förut och det kan jag verkligen rekommendera!! Supergott med lite färska jordgubbar i.....Pinsamt värre var det att gå över Kungsängens torg då jag var klar på systemet, för då skulle jag gå in till ICA o köpa lite grejer o fy satan va det skramlade i påsen....kände mig som värsta alkisen...trots att bara 1/3 del av mina flaskor innehöll alkohol....jag borde bett om sånadär wellpappsskydd som man sätter runt flaskorna, även om det är panchisvarning på dom som en kille i personalen sa till mig en gång då jag var där och bad om sådana :) O det skramlade ju inte mindre när jag la påsen i cykelkorgen o cyklade hem.....

Men nu till det vin (med alkohol) som jag köpte idag " By the river" supergott det med! Nu sitter jag bara här o längtar tills älsklingen kommer hem vid tre, fyra så vi kan börja fixa med mysmiddagen!

Hoppas alla får en trevlig lördag o heja Sverige ikväll!

Vimmel på schlagerklubben

Marie messade mig igår o berättade att vi fastnat på bild när vi var på schlagerklubben sista helgen i maj - va snygga vi va!! ;)

                                                      

Åååå nostalgi!!



Ååå...jag tittade in på
Gefle Dagblads hemsida och blev så nostalgisk när jag såg att det hade vart vattenkrig bland studenterna i Gävle idag - fy fasen va kul det var, jag längtar tillbaka!!

2nd day

Ja så var min andra dag på sommarjobbet här i Kungsängen avslutad. Älsklingen jobbar ända till tio ikväll så nu ska jag väl passa på och bara "umgås med mig själv" haha!
Jag hade tänkt mig en joggingrunda men jag är så jäkulst trött efter allt jobbande....Så nu tänkte jag bara sitta här i soffan, äta mellis o slötitta på tv en stund :)

Andra planer för kvällen är:
* baka paj (bra att ha i matlådan)
* skriva några mail (redan gjort!)
* jogga...ja alternativt cykla på motionscykeln framför tvn ;)
* slinga håret

hmm det var nog allt...himla skumt väder har det vart här idag....kvavt som attan, precis när jag kommit innanför dörren kom det en störtskur - och nu skiner solen igen....mycket skumt...

Nu ere sommar!!

Tänkte jag skulle bjuda på lite sommarbilder från Gävle:



Här är mina föräldrars mysiga altan, där vi spenderade hela lördagseftermiddagen- först med att grilla lax o sen äta den. Sen kom min moster Ulla och hennes man förbi och fikade, trevligt att träffa dom igen!

Mamsen o Pappsens gräsmatta riktigt blommade...vet inte vad dom små vita och rosa blommorna heter men söta var dom!

De har också en stor syrenhäck i trädgården som under hela min uppväxt har blommar till varenda skolavslutning - så även till den nu iår...

Mollie o Mamsen gosade lite

Roadtrip söderut

Ja vi kände att vi va tvungna att upprepa succen från i höstas: Jag, Hellan o Lovisa, en bil o en jäkla massa packning (tyvärr har jag inge bevis på hur himla fullproppad bilen var men believe me - den var FULL)

Här kör vi över Höga Kustenbron

Jag började att köra den första sträckan till Sundsvall...

...sen tog Lovisa över ratten

och då var det min tur att va passagerare tillsammans med Hells


Vi körde genom ett somrigt o varmt Sverige...här är vi någonstans i Söderhamns trakten...
Och efter 48 mils körning kom vi fram till Gävle som var målet för resan, så vi körde Lovisa till stationen där hon skulle ta tåget vidare till Sala, jag körde hem Hellan o sen hem till pappsen som väntade o följde med mig o lämnade bilen på Avis....

Roadtrip är kul - om man har AC i bilen ;)


Mina skor..mina skoooooooorrrr!!!

Jag har precis kämpat klart med min monsterpackning - nu är den instoppad i typ varenda liten vrå i Erics etta.....så upptäcker jag att två saker inte verkar ha blivit nedpackade:

1. Mina två svarta ballerinaskor (givna favoriter inför sommaren)
2. Mina nyinköpta träningsbyxor från Nike

Alltså hur ska jag klara mig nu?? Det finns inte en chans att jag kommer få dom här grejorna innan augusti - dvs när jag kommer hem till Umeå igen och kan leta igenom vårt proppade förråd o se vart dom här pinalerna kan tänkas befinna sig!! Nej jag måste alltså försöka få tag på ersättare till dom här grejorna.....stackars Eric, nu måste han åka ut på shoppingrunda med mig :)

Sov Gott!!

När jag fyllde år i januari fick jag ett väldoftande paket av Marie som innehöll två tesorter från Tehörnan här i Umeå:
* Sov Gott (rött te)
* Persikote (grönt te)

Speciellt den här Sov Gott blandningen är jag helförtjust i - finns inget som får mig att komma till ro på kvällarna så mycket som en stor kopp med det här teet och en gnutta honung i! Bara för att jag ska kunna sova gott även i sommar när jag inte har något Tehörnan i närheten, var jag in där i torsdags o köpte ett paket som jag hoppas ska räcka ett tag i sommar iaf :)

Har du några "insomningsritualer" ??

image206

Tentaångest + flyttstädning

Ojojoj...vad tiden går fort! På torsdag drar jag söderut för sommaren :) Först till Gävle ett par dar o sen vidare till Kungsängen för resten av sommaren..

Igår var Maria (min fd. sambo här) med sin pojkvän Markus och hans kompis Per - dom skulle hjälpa oss att flytta. Vi fick ner det mesta i förrådet och sen när dom hade åkt så satte jag o Maria igång att börja med städningen.
O fy fasen säger jag bara! När vi drog fram badkaret så var det sååå skitigt därbakom. Jag har inte varit med om att någon har städat därunder på dom 2 åren som jag har bott här o jag vet inte när någon gjorde det innan dess.....så vi stod i badkaret o sprayade Klorin ööverallt o skrubbade o skrubbade.

Klorin är min nya städvän.

Ja sen var det dags att dra fram spisen o där var det ännu värre. Klorinet åkte fram ännu en gång, i kombination med grönsåpa och Vim.....Jag o Maria skämtade om att vi kunde ha deltagit i Rent Hus hahaha...

Men nu är det rent, o vardagsrummet o mitt rum är typ helt tomt, förutom på TVn o min säng o mitt skrivbord. På onsdag har jag en tenta som jag har fruktansvärd ångest för, men jag ska gå dit och iaf göra ett försök. Sen är jag beredd på att komma hit till Umeå en vecka tidigare för att eventuellt göra omtenta men också för att fixa i vår nya lägenhet - ska bli så kul att få inreda en ny sån!

image205