första dagen...

...på mitt nya extrajobb MAX, har jag klarat av idag :D
det enda misstag jag lyckades med var att tappa pommes fritesskopan i fritösen- TVÅ gånger på raken dessutom! *suck* va helt slut i mina fötter när jag äntligen fick sluta halv 4 men jag strosade runt på stan en stund till ändå...köpte en present till jen (ja hon fyllde år i februari, men vi har inte hunnit fira varann än), köpte ett par solglasögon på HM....o en supergod rostbiffsmacka på subway...va sugen på att shoppa o så...men kände att jag stank hamburgare åsså ville jag spara mig lite om jag o marre skulle shoppa när jag kommer hem till gävle i veckan :)
nu ikväll är det bara skit på tv..o min dator tar för lång tid på sig att ladda hem click..som jag egentligen tänkte titta på, får se om jag typ bara går o lägger mig tidigt eller om jag passar på att städa lite..
är man tragisk om man städar en lördagkväll?

dagens....

idagens

Dagens låt: Chasing cars med Snow Patrol (avslappningslåten på bodypumpen o idag gick jag äntligen fram till ledaren o frågade vad den där braiga låten hette...nu spelar den på repeat på datorn)
Dagens outfit: Svarta jeans, vit top o beige cardigan..mina "gamla" vårskor- loaferstyp i ljusbeige mocka...jacka o (!) mössa på morronen men det var jävulskt kallt!
Dagens happenings: Psykologiföreläsning i skolan...sen hem o läsa, sen bodypump o nu slapp framför tv:n
Dagens trevligt: Solen och värmen å post från min söta mamma :)
Dagens otrevligt: Det var så kallt när jag cyklade till skolan imorse!
Dagens smart: att ringa sif o be om mer pengar ;)
Dagens godis: godis o godis..men köpte en såndär dammsugare...allt va maries fel, hon köpte en delicatoboll o då blev jag oxå sugen....
Dagens köp: dammsugaren ovan
Dagens vill ha: psykologiboken jag beställt (fick jag int)
Dagens saknad: min älskling o tjejerna i gävle
Dagens humör: very nice faktiskt
Dagens favorit: solen...som det vart varenda dag den här veckan
Dagens TV: dåligt dåligt...kollade på lyxfällan i brist på annat
Dagens frukost: skogsbärsfil me lite havregryn
Dagens lunch: bacon o rotfruktsgratäng
Dagens kvällsmat: böngryta o skitgod klyftpotatis (jag börjar nog bli beroende av klyftpotatis men det är ju så himla gott!)
Dagens träning: bodypump med iksus eget energiknippeledare: barbro
Dagens mys: nada...försökte mysa med eric i telefonen men det går inte så jättebra :(
Dagens hangup: inget som jag kan komma på.....

Cykelpunka =(

Jepp...nu har jag inte skrivit på lääänge så det blir endel idag...vart ska jag börja?

Jo jag åkte hem i torsdagskväll..med knän som fortfarande var geleiga efter tentan...o jag vill fortfarande helst inte tänka på den, fast jag vill å andra sidan väldigt gärna veta hurvida jag klarade mig eller inte :S
 Hemma då i Gävle tidigt tidigt, dvs kl 6 på fredagsmorgonen...hade ytterst svårt att sova, men som tur var hade jag fått en ensam plats vid ett fönster, det satt alltså ingen vid sidan om mig och jag hade ett bord framför mig som jag kunde sätta knäna mot...har man plats brevid ngn annan kan det ju bli lite konstigt pinsamt om man somnar o råkar ramla över på den andre :D men det slapp jag alltså nu.

Jag satt o läste lite..o lyssnade på Harry Potter i
mp3n (som min älskling har skickat till mig), men sen när klockan var över 12 kände jag att det kanske var dags att försöka sova...så jag "bäddade" ner mig i stolen med min sköna kudde bakom nacken och drog min jacka över mig som ett täcke...sen började en kamp mot sockerdrickan i benen....
jag vände och vred mig- åt höger- åt vänster- sträckte ut benen på golvet, och försökte att inte nudda killen mittemot så att han skulle tro att jag tåflörtade med honom, drog upp benen mot kroppen, satte knäna mot bordet...ja tänk alla ställningar man kan försöka sig på medans man desperat försöker få till en schysst sovställning i en trång tågstol!
Jag hann banna botniabanans försening ett antal gången innan jag klockan 4 beslöt mig för att ge upp!
 Nej nu jävlar tänkte jag...nu skiter jag i det här, jag sover när jag kommer hem till gävle o får sova i min sköna säng istället! Så jag tog av mig min sovmask....upptäckte att vi typ va i hudiksvall eller nåt, o tänkte att två timmar kvar- då kan jag lyssna lite till på harry potter :) döm om min förvåning när jag vaknade en timme senare när dom basunerade ut i högtalarna att vi var i ockelbo (eller äckelbo som mamsen säger ;)
Ockelbo! då är det ju inte alls långt kvar...tänkte jag medans christer henriksson fortsatte läsa upp boken i öronen på mig...så jag började plocka ihop mina grejer..åt några godisbitar...o fick den där härliga känslan i magen som jag alltid får när jag åker hem - den är obeskrivbar! Tåget rullade in på stationen...lillebror ringde o sa att han o malin stod på framsidan...pappsens bil har ju gått sönder...hoppas den blir lagad till påsk förresten för då vill jag hem igen o rejsa :)

Åkte hem o pussade på Mollan...innan jag gick o la mig i min skööna säng! Sen spenderade jag dagen med att gå på stan...gick in på eniro o pratade lite me mona om sommarjobb så nu är det fixat. ska jobba från 11 juni till vecka 31, första veckan i augusti innan jag o Jen förhoppningsvis kommer iväg på vårt sommaräventyr :D
  Lite senare under dan kom eric o vi gick o fixade en present till lillebror som fyllde 20 i måndags (det var ju därför jag åkte hem, för att fira honom) o eftersom han redan har fått presenten så kan jag skriva att vi köpte ölglas...just för att han fick en såndär ölpump (eller vad man ska kalla det) av sin flickvän malin.

på kvällen åkte jag o eric o bowlade...discobowling var det, fredagskvällen till ära. eric vann me typ 150 poäng över mig..och jag lyckades slänga bowlingklotet på min ena knöl på foten -AAAAAAJJ!!
dagen därpå: släktkalas, o mkt trevligt att träffa släkten igen :)
söndag va plantagendag...o sen firade vi jonte lite i familjen eftersom jag o eric skulle åka dagen därpå. På måndagen åkte jag hem, o lyckades nästan läsa ut min bok till psykologin: jonas eckel (ja, visst är det ett konstigt namn). jag förbannar botniabanan varenda gång jag åker förbi den nu....för det är INTE kul att åka dom 6 timmarna hem till umeå igen, eller dom första 2 på tåget går bra, men 4 timmar på en buss går verkligen sakta....

Men nu är det väl dags att komma till min rubrik va? ja cykelpunkan märkte jag när jag skulle iväg till skolan i tisdags..eller först trodde jag bara att det var dåligt med luft så jag gick till skolan o tänkte att jag pumpar den när jag går ner på stan efter föreläsningen. Haha...så fel jag hade...jag gick förbi cykelverkstaden påväg ner på stan...fattade int hur man skulle pumpa...så gick in o bad om hjälp...killen tittade på min cykel...började pumpa upp däcket o sa: men du, det är ju punka på den här, det pyser ju....o jag hörde hur det pyste högt, pinsamt! okej sa jag kan ni laga det? jovisst, det kostar 260 kr och då kan du få den imorrn sa han....hopp svejs tänkte jag, 260 kr var inte speciellt billigt men jag hade inget annat val- jag har inte den blekaste aning om hur man byter punka på cykeln- så jag lämnade in den o skickade snabbt som attan iväg ett sms till pappsen där jag beklagade mig o skällde på honom lite för att han inte lärt mig byta punka....han lovade att jag ska få lära mig det i sommar iaf
   Sen tog jag en sväng in på max för att prata lite med min nya chef...o kolla schemat. Han hade satt in mig på påskhelgen men när han hörde att jag hade funderat på att åka hem till gävle o fira påsk så sa han, joel: nejmen åk hem du..jag fixar bort dom...värsta snällt! snabbt frågade jag om det inte fanns några lediga pass andra helger som jag kunde ta istället, för att döva mitt dåliga samvete över att jag redan som nyanställd kom där o ställde krav på att inte jobba en viss helg. fick två halvnätter istället...men det gör ju inget för mig :)

Så nu åker jag hem till gävle på tisdag em....o är hemma en hel vecka! ska fira påsken me mammas syster o hennes familj och min egen familj såklart!..och det ska bli jättekul...förutom att äta ägg för det tycker jag inte om, och lämpligt nog ska mamsen alltid påpeka det för mig varje påsk, hur dåligt det är att jag inte äter ägg - men vadå...jag äter ju påskägg iaf...;)


Hugaligen :S

Ja,urshabursha....nu var tentan klar....o mina ben darrar fortfarande :S dessutom är jag fortfarande hungrig :) hade med mig en tonfisksallad som jag började äta på men sen blev jag så stressad o tyckte att jag inte hade tid att äta den. ändå lämnade jag in provet 20 i tre (tre var det längsta man fick skriva till) och då hade dom flesta börjat droppa av. angelica blev klar samtidigt som mig o vi hade skrivit likadant på en fråga iaf hann vi komma fram till, så det bådar väl ganska gott :D
Nu ska jag bara ta det lungt o äta lite...sen om en timme ska jag på bodypump, sen hem o packa o äta igen =) o kl nio bär det av hem till gävle med nattåget...wihiii....o imorrn kommer min älskling till gävle oxå, ska bara mysa o mysa o mysa o pussa på honom hela helgen!! ja o fira lillebrors 20 årsdag me..
o på lördag kommer släkten me moster o morbror o mina kusiner o framförallt mina kusinbarn :) har längtat efter dom allihopa så det ska bli riktigt kul att få krama om dom! o tydligen ska det bli rätt varmt i helgen oxå, jippi...soooool :D

pluggpaus ;)

Jag är ofantligt trött på att plugga nu!
känner dock att jag måste då juridiktentan är nu på torsdag och jag är lite halvt nervös....vi får ha all litteratur med oss på tentan och det är ju iof bra, för vem skulle kunna lägga alla lagar och paragrafer på minnet??
tyvärr så sitter jag mest och längtar till torsdag kväll, när tentan är över för då får jag åka hem :D o som man inte kunde få nog med bonus så kommer min älskling upp till gävle i helgen så jag får träffa honom med!! kan inte bli bättre...
jag hatar när man ska genomföra ngt jobbigt (som tentan nu tex.) men vet att man får göra något roligt precis efteråt (som resan hem nudå) för då går man bara o längtar o längtar o längtar efter den här jobbiga dagen...o glömmer nästan bort det jobbiga som man måste göra för att få komma till det där kuliga.....

men nu är min pluggpaus slut och jag måste återvända till den blåa (lagboken)...hare gött alla!

ännu en konstig dröm :P

japp...dom kommer som en rinnande flod - mina konstiga drömmar! som tur är har jag identifierat när dom kommer....puh ;) jag har en förkärlek för att snooza...ni vet man trycker på en knapp på väckarklockan så ringer den igen 10 min senare, eric tycker jag är jättedryg som snoozar minst en halvtimme varje morgon, men jag gillar det!
hursom...det här va alltså i fredags morse som jag drömde det här, när jag snoozade på morgonen o tydligen råkade somna om...ännu en gång är minnet av drömmens början väldigt svag, men jag o eric va i något hus i närheten av vasaskolan i gävle....jag hade typ en jacka me stora fickor (eller en kofta, är inte helt säker) och i fickorna hade jag, 2 tetrapack med såntdär billigt vitt vin...jag hade även en öppnad i handen som jag drack ur...jag o eric valsade runt där i husets källare och försökte hitta en väg ut, och när vi väl hittade en dörr kom vi upp på gatan vid vasaskolan, den där man kommer ut från flanörs parkeringshus...sen tänkte vi gå in på vasaskolans gård men då var den låst (precis som på cityfesten, lustigt va?) då började vi istället gå mot esplanaden och in i allén där...och tydligen var vi på väg mot en tatueringsstudio som verkade ligga på brynäs....jaa...fråga mig inte vad jag får alltifrån...eller tatueringarna kan ha kommit ifrån att jag föregående kväll hade kollat på aftonbladets hemsida och dom hade någon tatueringsspecial....haha :D

Om konstiga drömmar...

Jag blir helt tokig på mina drömmar! Dom är hur konstiga som helst...tack o lov så glömmer man ju bort dom efter en hel dags nosande i lagboken ;)
Men iaf...den jag drömde inatt minns jag bara svagt av i början, däremot minns jag slutet väldigt väl. Jag var på något ställe liknande en tågstation, men som oxå kunde ha vart ett köpcentrum för det var en väldans massa folk där..jag skulle träffa pappa, och när jag väl hade gjort det så började vi gå mot utgången, men då träffade vi min kusin Fredrik, hans sambo Jennie och Jennies son Anton, dom har ett barn tillsammans, mitt kusinbarn Liam, men han va inte där och jag minns att jag frågade varför men jag fick inget svar. Anton va väldigt liten, han var i samma storlek som en bäbis fast jag vet att han är typ 6 år, men iallafall i min dröm va han liten! Men den roligaste detaljen i drömmen var att Jennie hade typ nå tights i färgglatt randigt mönster på sig och till det ett par svart och vitrandiga stövlar på sig. Just dom här stövlarna har jag sett på dinsko o vart lite sugen på att köpa dom, tror oxå att jag såg just dom här stövlarna på en tjej igår, men jag är inte riktigt säker...hmmm...varför drömmer jag om dom här stövlarna? Betyder det att mitt undermedvetna vill köpa dom?? Ursh...mitt huve är som en tillknycklad liten påse, men det blir så när man sitter o läser lagboken varenda dag - tur att jag aldrig har haft tankar på att bli jurist!

För övrigt så lyser solen för 4e dagen i rad här i Umeå, man trodde inte det kunde bli vår här - men se det blev det :D


Norrlandsprinsessans roadtrip ;)

Ojojoj..vilken händelserik helg jag hade! det hela började på torsdan...när jag cyklade hem från bodypumpen så kom jag på att jag glömt kolla in hertz freeriders hemsida..ja för er som inte vet vad det är så är hertz freerider en slags "klubb" där hertz, som hyr ut bilar, ibland behöver få en bil från en ort till en annan- och då låter dom medlemmarna köra bilen från ort A till ort B, helt gratis :D
Och som av en underlig anledning så fanns det en bil härifrån Umeå till Sundsvall, vilket skulle betyda att jag isåfall bara skulle behöva betala en tågbiljett från sundsvall till gävle...och då skulle jag kunna åka hem till sofies fest som jag var lite sugen på men inte kände att jag hade råd med egentligen, men nu skulle det ju bli mycket billigare om jag fick resan till sundsvall betald! Jag funderade ett slag på saken...försökte få bea o jonas att hjälpa mig att bestämma mig...o så bokade jag bilen :D Sen kom jag på att jag skulle slå 2 flugor i en smäll och överraska både mamma o pappa och sofie(födelsedagsbarnet)...
Sagt och gjort..jag ringde lillebror som precis har fått körkort o bad honom hämta mig på stationen men inte yppa ett ljud om varför han skulle ha bilen till mamsen o pappsen.
Och oj vilken rolig körning jag hade...det började med att jag körde vilse i umeå, fick för mig att jag skulle på E4an norrut istället för söderut..haha...men några helvarv i rondellen löste det hela. Jag hade med mig Backstreet Boys greatest hits platta som jag spelade på högsta volym och sjöng med i...falskt såklart ;)
Och jag hittade resten av vägen...med vissa mindre problem på bilen...det är svårt att köra en helt ny bil märkte jag då jag skulle försöka stänga av fläkten i ö-vik för det var så jäkla varmt i bilen. det hela resulterade i att bilen immade igen och jag skulle försöka sätta på den igen samtidigt som jag skulle orientera mig på vägen...
Höll dock på att spräcka överraskningen för mamsen, för hon ringde preciiis när dom hade ropat ut i högtalarna på tåget att vi snart skulle va framme i gävle...."ja bea sa att du inte va hemma och att jag skulle ringa på mobilen" "ehh..jag är o tränar mamma" fick jag ljuga ihop, men jag ringer dig om en halvtimme när jag är hemma igen, så lätt var det att dra en vit en!
Men mamsens min va priceless när jag bara plingade på där hemma o klev in i hallen :) Likaså sofies skrik när jag plingade på hemma hos henne där hon hade fest...o utekvällen va supernajs den me..fastän jag hade ont i huvet dagen efter.
Söndagen skulle va hemresedagen men jag hann inte med att boka biljett o tåget var fullt när jag satte mig vid åtta o tänkte boka...fick åka hem åtta på morronen på måndan istället men det gick lika bra det me! Och nu.....(hänger ni med fortfarande)...har jag vart på anställningsintervju på MAX...och jag fick jobbet!! :D ska börja sista helgen i mars...tjoho....äntligen lite mer pengar...så jag kan shoppa...o åka o hälsa på min älskling oftare! nu orkar jag inte skriva mer...ska på spinning om en timme...kvällen tänker jag spendera med hägen daz o kolla på desperate housewives - o fira att jag har fått jobb :D

        
Jag o bilen, en volvo V50      Högakusten bron                                 O Mollie var som vanligt jättesöt!



153427-25
Jag o Bex på Slick City



Jag hatar när det snöar :(

..nu har det börjat snöa igen...det låg ett centimeterlångt täcke på min cykelsadel nu när jag skulle cykla hem från Iksu. Det var superskönt att simma iaf...och jättemysigt att simma omkring i den varma bassängen o titta ut på snön...dock inte lika mysigt att tvingas gå ut i den sen.
Jag trodde att jag o vädergudarna var överens nu...det va varmt i helgen o varmt igår...hör ni det? var vi inte överens om att det skulle bli vår nu??!!
Idag hade vi sista seminariet innan tentan den 22a, ja om man inte räknar med Integrationsseminariet som vi har samma vecka som tentan, på måndan. Det ska min grupp göra klart redan imorrn så vi kan plugga själva hela nästa vecka. Ursh, jag är hemskt nervös inför tentan...åsså har jag som vanligt lite helgångest...det får jag nästan jämt förutom när Eric är här :) det är ju på helgerna som man vill va med sin älskling! tur att det finns telefonen iaf. Varför är det eg. en sån "press" att hitta på något på helgerna? Jag funderar på att ha en riktig ego helg o bara göra saker som jag själv vill göra heela helgen, kolla på film, bada skumbad o äta massor av godis...

Ett soligt ume...

 
 
 

I helgen va min prins eric här....jättemysigt :)
I söndags var det så fint väder så vi beslöt oss för att ta en långpromenad ut på ön som ligger mitt i ume älv....solen sken som bara den o vi va ute i 3 timmar, satte oss o fikade på en brygga....men varför går tiden så fort jämt när eric är här???

Oh my god...värmen har kommit till umeå :O

153427-14

...Ja det är ju så man kan tro att jag ljuger men det är sant! det finns ett hopp om livet, om våren, ett hopp om att värmen inte har övergivit oss här i norra sverige...ja eller varmt o varmt förresten, det beror ju på hur man ser det :)
Men det är iaf inte -20 längre utan behagliga -4 -2 sisådär....
Och ni som kände fryslortsanna innan hon flyttade till umeå borde häpna...jag har ju faktiskt överlevt - 25 som värst det här året! Nu är det ju riktigt varmt om man jämför med det, och jag kan nästan inte vänja mig av med mössan som jag har blivit så van vid...och jag som köpte 2 nya snygga mössor på stadium på rea i helgen :P
För övrigt har jag nästan snart ångest över juridiktentan den 22 mars...som ni ser på bilden häröver så har jag pluttat dit massa lappar så att jag ska hitta när det väl gäller, ja för man kan va NERVÖS även fast man får ha med sig lagboken under tentan...men jag ska försöka lägga upp en supersmart plan över mitt tentaplugg näst nästa vecka...så ska det säkert gå bra :D
Minns mina gamla klassmates om när vi skulle motivera för eller emot EMU på ENGELSKA....?? Det ska jag tänka på varenda gång jag känner att det är jobbigt att plugga juridik...för det var jobbigt att skriva...fick vi ens ha ordbok, jag minns inte..hmmm...
Nej, nu ska jag tvätta så jag har lite rena kläder att ta på mig när min prins kommer imorron...ska bli jättemysigt att ha honom här över helgen :D