Motionssimningens vett och etikett

I fredags var jag och simmade med Jen...ja det va vi förresten i onsdags oxå...riktigt duktiga va vi förra veckan :D
vi börjar ju inse att om vi ska gå ner dom där kilona till spanien så lär vi skynda oss, iof åker vi nu på söndag så vi kanske inte hinner med det...haha....men vi försöker ju iaf eller hur? ;)

Iaf så var jag väldigt ilsken av mig när jag va o simmade i fredags, kanske berodde det på att jag  hade jobbat natt mån-ons o följdaktligen haft svårt att somna natten till fredag....men jag var inte ilsken så att jag va otrevlig mot nån - det vill jag poängtera!
Men nu till saken: jag och Jen vandrade in mot simhallen på fjärran och såg att dom hade delat in den stora bassängen i två delar, först 4 längder där man fick leka och sen resten motionssim, två enkellängder på vardera sida och en dubbellängd i mitten. Eftersom det var en tant i vardera enkellängd och bara en kille i dubbellängden simmade vi till dubbellängden där vi tänkte att vi fick mest plats. Men efter en stund kom en gubbe( ökand för oss), som plaskar och stänker jättemycket, dessutom simmar han liksom på sidan så han ser inte vart han simmar och simmar nästan in i en.
Så när tanten längst ut gick upp, simmade vi över till hennes längd och fortsatte där. Efter ett tag kom det två yngre tjejer och gick mot vår del av bassängen, och här måste jag tillägga att det nu var endast plaskande gubben som simmade i dubbellängden och längden längst bort tror jag va tom....men Neeej....tror du att tjejerna hoppar ner i någon annan längd? nej absolut inte! dom hoppar ner där jag och Jen simmar - där vi liksom redan är TVÅ som delar på en ENKEL längd......suck, suck! vi blev lite sura jen och jag så vi började med att ge tjejerna lite suckande och blickar så kanske dom skulle fatta att dom kunde flytta till någon av dom andra längderna...det var ju skittrångt liksom! jag slog fötterna i kanten jättemånga gånger när vi möttes och simmade mot varandra för att vi inte skulle kollidera.
Suckandet och blickarna funkade inte, så då började vi att prata lite onödigt högt ist...." gud vad det är trångt i den här bassängen" sa jag och Jen kontrade med något i stil med " Ja, det är verkligen ont om plats"
Det funkade typ inte heller...eller jo efter ett tag när vi "råkat" sparka till dom när vi simmade förbi dom, så gav dom upp och gick därifrån. Ja, man känner sig lite elak men dom hade verkligen kunnat ta den där dubbellängden!

När jag pratade med Lina (min kusin) i förrgår, som oxå simmar på fjärran så hade hon upplevt nästan samma sak. Hon simmade oxå i en enkellängd längst ut mot kanten, eftersom hon är gravid o ganska stor så vill hon ha nära till stegen o slippa simma över dom där repen som delar av längderna. När hon var där så kom det en tant, som envisades med att hoppa ner och simma i enkellängden som Lina redan simmade i, trots att alla dom andra längderna var lediga! Lina fick nog av att hon sparkade i väggen varenda gång hon simmade förbi tanten så hon simmade över till den lediga längden....men när hon simmat klart och gick upp kände hon att hon va tvungen att visa tanten att hon var gravid, och att hon därmed kanske borde ha fått stanna kvar i sin längd, så hon putade ut magen lite extra och stirrade på tanten....

ja, jag vet inte vad som har hänt med hyfset hos dom som simmar på fjärran, men det verkar dom ha duschat av sig redan innan dom hoppar i poolen.....
Dagens i-lands problem, i know men jag var iaf bara tvungen att skriva av mig!

Snälla polisen...

det börjar ljusna ute...och jag får inte sova....inte ännu på 3 timmar iaf...snyft...

nej, det är ganska lungt på sömnighetsfronten, jag sov ju till kl två idag :) sen gjorde jag och jen faktiskt slag i saken och gick o simmade idag, det kändes bra att komma ut lite och än så länge har jag inte fått så ont i ryggen som jag har haft tidigare när jag har jobbat så ngt gott förde simningen med sig!

jag sitter här och förundras på jobbet över att polisen valde ett verkligen JÄTTEDUMT nummer för sin centrala växel: 11414
det här numret kan uppfattas på väldigt många felaktiga sätt, 114114 är det vanligaste, så jag ber er snälla polisen - ändra numret - folk är inte smartare än så att det logiska numret i deras huven är 114114!
Är för övrigt oxå förvånad över att vuxna människor inte kan larmnumret 112.....dom ringer hit och skriker att någon har blivit misshandlad osv och vet inte att dom ska ringa 112....barnen på min mammas dagis kan larmnumret och dom är typ 2 år...vad håller på att hända med världen?

stackars er som läst det här...nu har ni fått hört en telefonists beklagelser...men jag är trött på att jobba natt nu, ska bli superskönt att få va ledig i två dagar (fast å andra sidan så kommer en halv dag gå åt till o sova) nej nu ska jag dricka lite mer te så att jag inte somnar innan min sista rast...

ps bex! när jag skrev att man låg som en liten tortilla i soffan så menade jag att man snor in sig i en filt så att man ser ut som en tortilla, ja med typ bara huvet som sticker ut ;)


trött på nattjobb..

ja nu börjar jag bli verkligt trött....har jobbat 2 nätter nu och tröttheten börjar smyga sig fram i kroppen....man blir så himla fucked up när man jobbar natt! (ursäkta mitt språk) men man sover typ halva dan, sen orkar man inte göra något resten av dan,man ligger som en liten tortilla i soffan o kollar på allt dåligt som går att se på tv, sen äter man typ jämt känns det som....o sen sitter man där på jobbet o orkar verkligen inte ens sucka när en man ringer in o söker en jan johansson i skåne...ja men skåne liksom! jag börjar verkligen oroa mig för den sjunkande intelligenskvoten hos sveriges befolkning...eller snarare 118 118s kunders sjunkande intelligenskvot...
inatt var det dock ganska lungt, jag hann kolla lite på vad det kostar att hyra en släpkärra, flytten tillbaka till umeå börjar ju närma sig....ja sen hann jag kolla på typ ALLA internetsidor som jag brukar gå in på när det är lungt på jobbet. imorrn kl 6.30 blir jag iaf befriad från jobb tills på lördag kväll....ska bli jättenice, dock jobbigt att försöka vända tillbaka på dygnet igen! men jag ska gå på stan lite me hells, planera spanien me jen, vi åker ju nästa söndag - OH MY GOD!! åsså ska jag o tjejerna ha gillfest här hos mig på fredag...det ska bli RIKTIGT NICE :D

och jag höll nästan på att glömma - jag har iaf inte skrivit det i min blogg än, men hellan har kommit in i umeå....och hon ska få bo i mitt vardagsrum tills hon hittar ngt eget place. det känns verkligen jättekul att hon har kommit in o kommer o bo i ume.....då kommer jag inte känna mig så kall o ensam i vinter.. haha!
Nej men seriöst, GRATTIS hellan! Jag vet att du kommer att bli en görbra psykolog!

fear Ullared....

Haha...innan jag berättar om min tripp med familjen till dalarna + min mysiga helg hos eric i sthlm måste jag bara få delge världen om karlars omåttliga skräck för lågprisvaruhuset ullared...

Hela berättelsen utspelar sig när vi är o fikar hos erics farmor och farfar...på vägen dit såg jag en skylt om loppis och utbrast såklart: oh loppis, va kul! Men då säger älsklingen att hans pappa hellre dör än stannar på någon loppis (ja, det är allså erics pappa kjell som kör bilen)...varpå kjell utbrister:
- ja men du vet carina (erics mamma) hon såg ju alla möjliga skyltar om loppis o second hand o hantverk och gud vet vad, o tänk att jag fick komma med en jävla massa undanflykter till varför vi inte skulle stanna och det blir många undanflykter i 75 mil det! Dom hade vart på semester i norrland o tydligen så ville erics mamma stanna vid varenda skylt i 75 mil...vilket ledde till att erics pappa fick hitta på den ena undanflykten efter den andra: det ligger en lastbil bakom, oj! nu hann jag inte bromsa..vad syyynd...osv osv.
Väl hemma hos farmor och farfar fikar vi o kollar i kartboken eftersom erics päron samt lillebror ska åka till småland i helgen, jag visar vart min farmor och farfar bodde förut och ser sen på kartan att, ja men då är det ju inte så långt till ullared...
-säg inte det till carina, utbrister kjell! (alltså carina, erics mamma var inte med o fikade) jag berättar att min mamma och pappa ska dit och kjell frågar sig varför min pappa går med på en sån sak.
- men du vet dom har byggt ett såntdär fik i mitten på varuhuset säger erics farmor, där kan gubbarna sitta medans tanterna springer runt med kundvagnarna...

ja,ojojoj....tänk att män kan avsky varuhus så...det är nästan så man börjar tro att dom inte lever för att shoppa... ;)
jag och eric var på ullared förra året och visst shoppade jag mer än honom...men han gillade ändå elektronikavdelningen med alla dvd o dataspel...men han är snäll min "gubbe" som följer med mig o shoppar!


                                    image49

tillbaks till det normala...

ja äntligen börjar livet gå sin lilla gång för mig igen....jag började jobba igen i måndags, och det blåröda området runt mitt öga försvinner en liten bit dag för dag...fick ta bort dom sista stygnen idag oxå så nu har jag bara ett litet plåster där det förut satt en jättestor kompress - jippi!

det har gått riktigt bra att jobba förutom att fåfänga jag inte kände för att gå till jobbet i mina glasögon...ja men dom är fula!....så trots att min optiker hade sagt att jag skulle låta mitt öga (som är lite rött längs med ena pupillen) läka i fred...så satte jag på mig linserna när jag for iväg till jobbet kl halv 6 i måndags...ja, jag kan väl skylla på att jag va trött eller nåt ;)
o det gick bra..men efter halva passet märkte jag att det började göra lite ont i ögat och när jag tog upp spegeln för att kolla så hade det röda spridit sig...ooops!
inte lärde jag mig nåt av gårdagen heller...eller så va jag fortfarande fåfäng när jag vaknade imorse, vad vet jag? för jag tog på mig ännu i en daglins i mitt skadade öga...nu är det inte mer rött iaf men jag ska väl ta o använda glasögonen ett par dar nu iaf...kanske :P

imorrn bär det iaf äntligen av till tällberg i dalarna för att fira pappsen, blev ju lite försenat eftersom ngn idiot körde på mig ni vet....så nu ska jag egentligen packa...men jag känner mig inte riktigt redo att packa..än....nej men nu ska jag masa mig ifrån datorn! velig är man oxå, men men, ska iaf till eric i helgen så rapporterar nog först på måndag hur tällberg va, men kameran är med så jag kan föreviga 50 års firandet :D
trevlig helg alla som läser detta!

skyddsänglar eller bara tur i oturen?

ojoj...vilken turbulent vecka det har varit! ursäkta min frånvaro av dokumentationen av mitt liv....men jag har en bra anledning. så här kommer den, på request av hellan, berättelsen om min oturstisdag 3 juli:

Dagen började egentligen bra, jag vaknade, åt lite frukost och skyndade mig iväg till Jen och Jesper. Vi skulle jogga i hemlingby allihopa o Jespers kompis Niklas skulle med. Jag kände mig superpeppad att jogga och snart drog jag o niklas ifrån jen, jesper o asterix (hunden). Men vi väntade i mål på dom iaf, sen körde vi hemåt, jag cyklade hem från jen o jesper och när jag kom hem kastade jag mig i duschen, åt lunch med mamsen o pappsen o kastade mig sen på cykeln för att åka till jobbet. Det var min sista arbetsdag innan jag skulle få lite långledigt: först dalarna med familjen för att fira pappsens 50 års dag o sedan till sthlm för att mysa med eric...

Jag minns inte så mycket av själva olyckan, det finns som ganska svaga minnen i min hjärna men jag tror att jag stod med cykeln ett tag och väntade för att köra över på slottstorget (för er som bor i gävle så är det där lilla bocken står om vintern) när jag tyckte att det såg lungt ut cyklade jag helt enkelt över....men jag fortsatte aldrig på andra sidan cykelbanan för jag blev påkörd av en bil och nästa som jag minns är att jag vaknar upp på sjukhuset....

Det var helt sjukt...jag har aldrig svimmat eller förlorat medvetandet någongång i mitt liv förut....men nu vaknade jag alltså - precis som i filmerna - ja du vet när människan i filmen har vart med om en olycka och vaknar upp på sjukhuset med starka lampor skinande på sig och massa sjukhuspersonal runt omkring sig....
precis så var det för mig! jag tänkte en stund att - nej nu drömmer jag....det måste vara så, jag måste drömma....men sen var det någon liten filur inne i mitt medvetande som pickade mig på axeln och sa: men om man drömmer så borde man väl vakna någongång....
Och det var det som jag aldrig gjorde- vaknade ur mardrömmen...

Men i det stora hela så hade jag klarat mig OK: en liten fraktur på kindbenet ( som för övrig gjorde att jag svällde som en ballong på vänster sida av ansiktet och var helt blå-röd där) skrapsår på armar och ben, svullna knän (av smällen mot asfalten förmodligen) samt ett jack i pannan som enligt läkaren var så djupt att han såg in till mitt skallben..uuuuuuiii!!
 så jag blev röntgad, och dom tvättade såren på mig, o plockade grus ur dom för jag hade tydligen tagit med mig halva torgets grus in på sjukhuset....mamma o pappa kom - men det minns jag svagt, kanske pga att dom gav mig morfin mot smärtan. o det där jävla morfinet sen, jag förstår att det var nödvändigt för att jag inte skulle ha så ont - men jag mådde jävulskt illa av det och spydde vart 5e minut...inge kul!

fick ligga kvar över natten, i ett rum med 3 andra, en tant som fes hela tiden, och en som snarkade som ett tröskverk...öronpropparna jag fick från nattsköterskan hjälpte 0....så jag fick nog o såg till att bli utskriven dagen därpå...på pappas 50 årsdag fick jag åka hem :) men istället för att åka med familjen till ett mysigt hotell i dalarna fick vi nu fira med jordgubbstårta på altanen :( mamma har berättat såhär i efterhand, jag minns det inte själv, men att när hon kom till sjukhuset så låg jag där med krage runt nacken( ja sån man får ha tills dom vet om man har brutit ngt eller inte) och mässade om och om igen: jag vill åka till dalarna, jag vill åka till dalarna....och mamma svarade tillbaka att det kunde vi ju inte...

jag är sjukskriven den här veckan tom söndag...och jag håller på att gå mig själv på nerverna av att vara hemma...är fortfarande lite blå runt vänstra ögat..så jag går inte ut utan mina solglasögon, vilket ser väääldigt misstänktsamt ut nu när det har regnat typ nonstop i en vecka. men om jag inte hade dom skulle folk tro att jag blivit misshandlad så jag funderar allvarligt på att sätta en lapp på min tröja: "påkörd inte påbankad" eller helt enkelt bara inte gå ut!
på fredag ska jag ta bort stygnen i pannan o då får vi se om jag får ett coolt och halvt osynligt ärr där - eller om jag tvingas köpa upp stora lager av concealer för att dölja det..
 jag går förövrigt omkring och ältar huruvida det var mitt fel att det hände eller inte...och det är svårt att komma till någon slutsats i den frågan när man inte minns ett jota av olyckan..enligt min vän hells (som är väl bevandrad inom psykologin) så kan det vara ett sätt för mitt undermedvetna att skydda mig från det hemska och att det kanske bubblar upp till ytan om ett tag.

och nu till titeln för er som har grubblat på den: mamsen tror bestämt att jag hade en skyddsängel med mig som gjorde att det gick så bra som det gick..själv är jag lite mer av det skeptiska slaget och säger att jag hade tur i oturen...vad säger ni? skyddsänglar eller tur i oturen? 


                                                                        

Äntligen!

...är min jobbhelg slut....jag har praktiskt taget nästan bott på jobbet eftersom jag har jobbat natt - så nätterna har bestått av jobb och dagarna av att sova och äta - eller nej nu ljuger jag ju! i lördags hann jag ju med ett besök på ockelbo marknad me hellan. mitt fynd var en döskalle sopborste och hellans en snygg spegel.¨

men tillbaka till jobbet iaf så var jag nästan rädd att headsetet skulle växa sig fast på huvudet och det var tur att jag inte svarade i telefon dom få timmar jag var hemma för då hade jag förmodligen frågat personen som ringde vad jag kunde hjälpa till med ;)

när man jobbar natt får men endel underliga förfrågningar....här är mina 3 favoriter från den gångna helgen:

* En kille ringde och frågade om jag visste hur mycket en vägsugga väger (ja det var tydligen ngt slags trafikhinder med reflexer på) Jag trodde att lösningen skulle uppenbara sig för mina ögon om jag bara gick in på vägverkets hemsida men icke sa nicke- sökningen på namnet vägsugga gav resultat 0 .... men killen i fråga blev iaf nöjd när han fick numret till vägverket projektering och sa glatt att han skulle ringa och fråga dom imorron....han hade slagit vad om hur mycket en vägsugga väger med några kompisar....förlorade han skulle han få bära en hem...

*konstig förfrågning nummer två var ytterligare en kille som hade slagit vad med sina kompisar om man tillförde kolsyra i öl eller ej...jag klickade mig in på spendrups hemsida och hittade en bildspel om hur man tillverkar öl och vips! kunde jag läsa att kolsyra bildas när ölet jäser - men man tillför det alltså inte - och jag hade en nöjd kund som konstaterade att han vunnit vadet :D

*fråga nummer 3 var inte så konstig...det var en som ville veta hur det hade gått för östers if när dom hade spelat match (i söndags) jag gick in på fotbollskanalen eller vad sidan nu hette, såg att matchen slutat 1-1 och kunden vart inte så nöjd med det resultatet men jag hade ju hjälpt honom iaf!

Nu ska jag jobba idag måndag och tisdag, men sen är jag ledig i 5 dagar!!! ska bli yberskönt...först ons-tors en hemlig tripp med pappsen o familjen på hans 50-årsdag, kan ju inte avslöja här vart vi ska (han kan ju ha spioner ute på nätet ;) men jag tror vi kommer ha kul iaf!
Torsdag kväll bär det av till sthlm o eric, vet inte vad vi ska hitta på riktigt men det bryr jag mig mindre om...bara jag får pussa o krama på min älskling så är jag nöjd!

nej nu tebax till jobbet....rasten är slut :(