in da hufvudstad

japp..äntligen framme. idag hade vi sista seminariet för den här kursen, dvs psykologin och det gick riktigt bra...efter seminariet tog jag hissen snabbt upp till institutionen för socialt arbete och lämnade in min hemtenta...och jag säger bara : "may god be with it" jag hoppas att jag klarar G med den iaf...orkade inte förstå min på dom alla teorierna som finns i psykologin..hade vi haft en 10 poängare så hade man kanske hunnit anstränga sig lite mer :)
men sen svishade jag snabbt hem, åt några mackor o började gå mot flygplatsen (visst är det lyx, att kunna GÅ till flygplatsen) det tog typ en 20-30 minuter, kunde gått snabbare men det va typ orkanvindar i umeå idag...o ursh jag fick grus i ögonen!
flygresan gick bra den med, jag satt o blundade lite i stolen o lyssnade på harry potter i min mp3, mannen brevid mig löste korsord.
när vi sen väl landade i sthlm typ vägrade han resa sig upp, ni vet att när man flyger o den där lampan om säkerhetsbälten väl slocknar när man landat o kört in mot flygplatsen o så - ja då reser sig ALLA i planet upp o börjar plocka me sina jackor o väskor...men inte denna man...jag försökte harkla mig lite diskret...ta upp min väska från golvet o ställa den på sätet brevid mig...liksom göra lite antydningar om att jag också ville komma av planet IDAG..
men icke...till slut fick jag artigt säga att, ursäkta men skulle jag kunna få komma ut...alltså varför, varför sitta kvar på ett plan längre än nödvändigt?? men han måste ha haft ett väldans intressant korsord..
sen fick jag vänta 1 ½ timme på arlanda o äta på donken o köpa en tidning osv eftersom min älskling inte kunde komma o hämta mig förrens vid halv 5, men det va rätt nice att strosa omkring där för jisses va trevligt det är att vandra förbi flygkaptener i stiliga uniformer ;)

nu är eric påväg för att hämta sin kompis johan och dennes flickvän klara, dom bor på gotland o ska till turkiet imorrn o då har eric lovat att skjutsa dom till arlanda, kl 5 på morronen eller nåt! gissa vem som ska ligga kvar i sängen :D
sen ska jag o eric på picnic i hagaparken så jag hoppas på bra väder- varmt o sol, mkt sol!

kolla in katten!

http://www.youtube.com/watch?v=TZ860P4iTaM

Alltså kolla in den här söta katten...heeelt underbart söt!
Det här ska jag definitivt försöka lära Mollie .... :)

Woho...nu ÄR det vår!

Jepp...ingen tvekan..jag såg krokusar utanför huset imorse...och ja, krokusar har ni i övriga landet säkert haft i över en månad, men här i norrland är det stort när krokusarna kommer :D
image33    Jag blev så himla glad när jag såg dom! underligt hur man kan bli glad för lite blommor...fick ett brev från mamsen idag oxå, hon hade skickat en majblomma o det var ju lite vårfeeling det med! Hon är så gullig min mamma som skickar brev till mig...o idag hade hon skrivit att tiden går så fort och att jag nu kan räkna dagarna tills jag får sommarlov...söta mamsen, hon vet att jag längtar hem till gävle och till sommarlovet!
Mest av allt längtar jag tills jag får tillgång till trädgård så man kan ligga på gräset o sola...o GRILLA..jag åt lite tzatziki till mina linsbiffar idag, för när man grillar måste man ha tzatziki, så jag tänkte att jag kanske kunde få lite grillfeeling av det...men njaaa

Nu är jag klar med min hemtenta oxå...har fått den granskad av en tjej i storklassen idag, o hon hittade bara några stavfel o lite långa meningar som hon tyckte jag skulle ändra på. så nu är man liksom helt plötsligt klar....det känns tomt, men på ett bra sätt...när man haft något hängande över en i flera dar...nu är det bara att hoppas på att lärarna godkänner det oxå ;)
ja, så nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på imorrn, mer än att läsa igenom tentan en gång till o skriva ut den...träna ska jag göra på kvällen, o tvätta, men nu kanske jag ändrar tvättiden så att jag kan packa ner allt inför helgen = det är ju sthlm fre-sön o uppsala sön-tis som gäller....o det ska bli så himla mysigt att träffa min älskling, har längtat ngt så oerhört dom här senaste dagarna! o precis lika kul att träffa tjejerna i uppsala o fira sista april me dom :D
nej men vad ska man hitta på idag..kanske är det ngt bra på tv? hoppas att alla ni andra oxå kan njuta av solen o värmen...!!

gillar INTE psykologi just nu!

nää...för det gör jag inte! jag har suttit hela dan nu och försökt skriva men det är ju ta mig fan omöjligt...eller två sidor har jag fått ihop, alltså två sidor kvar - för det var minimum 4 sidor..och mer än så tror jag inte att jag får ihop. är så himla himla trött på skolan just nu, vill bara ha sommarlov!
ursh...känner mig helt förirrad in i den psykologiska världen av psykoanalytiskt tänkande, kognitiva teorier, försvarsmekanismen och gud vet vad...ingen superexpert därute som kan hjälpa mig pleeease??

längtar..

men först och främst - vad fasen är det för fel på blogg.se idag? jag har försökt logga in flera gånger men får bara felmeddelanden! grr..

helgen har vart lugn, jobbade igår o idag har jag gjort mitt bästa för att hitta på så mycket saker jag kan så jag sluppit börja på min hemtenta..haha..det får jag väl igen för imorrn o på tisdag när jag faktiskt MÅSTE göra den.

jag har mest känt mig ömklig och längtande efter eric hela den här helgen, men på fredag åker jag äntligen dit!! längtar så mycket så mycket..nu ikväll ska jag bara slappa framför tvn,har virat in mig i änglafilten som jag fick av min gulliga mamsen och kollar just nu på sveriges smartaste barn- haha det är kul att se om man själv klarar frågorna :)
och jag såg krokusar utanför huset idag när jag var på väg till gymet, hurra våren har kommit även till norrland!!
och jag har även fått reda på att jag slutar skolan 1 juni, och 2 dagar senare, den 3 juni kommer pappsen o hämtar mig - så se upp gävle, den 3 juni kommer jag o nedräkningen pågår redan!!


                                                      image32
ibland när jag känner att jag inte är sådär superhappy, brukar jag titta på den här fulsöta katten (som hellan för övrigt tyckte att jag liknade...hmm)  o då är det svårt att hålla sig för skratt....

jobbig lektion..

ursh...min dag började inte bra idag...eftersom jag vaknade av ljuset igår, dvs ca 6.10, så bestämde jag mig för att sova med min sovmask inatt...det resulterade i att jag sov gott...men oxå att jag vaknade 8.41! och vi började nio...snabbt som tusan fick jag slänga i mig lite yogurt samtidigt som jag tog på mig kläder och cyklade iväg.

idag hade vi en jobbig lektion åsså..strimman som dom kallar det här i umeå..det är typ en föreläsning varje termin där vi tränar samtalsmetodik och självkänsla osv..idag skulle vi prata om sorg och hur man pratar med en människa som är i sorg, detta eftersom vi läser psykologi just nu, och då fick vi höra våran lärare gudrun, som har jobbat på kvinnokliniken, berätta om en familj som förlorade sin bebis precis i slutet på graviditeten. och det var en gripande historia..några i gruppen grät, men inte jag...och jag känner mig så himla okänslig...! men jag har svårt för att gråta när andra är närvarande...och jag måste nästan ha det som är sorgligt uppslängt i ansiktet på mig för att jag ska börja gråta. som tex. i vintras när farfar dog..då grät jag inte en tår när mamma ringde på morgonen och berättade att farfar hade gått bort. jag var hos eric i sthlm..o kände antagligen att jag hade stöd av honom och att jag inte "behövde gråta" men när jag kom hem på kvällen till umeå ringde jag mamma och då bara forsade tårarna, kanske var det för att jag var ensam och inte kände något direkt stöd av någon. likadant var det på begravningen...för då var det liksom så konkret att farfar va borta..

men jag kände mig ändå så okänslig när jag satt där..o gudrun berättade den här hemska historien...om det förmodligen hemskaste man som förälder kan uppleva - att förlora ett barn..så kände jag mig ledsen men det kom inga tårar..fast å andra sidan sa gudrun att som professionell kurator sen, så är det kanske inte så himla lämpligt att sitta o storböla med en patient..o det verkar det ju inte va ngn risk att jag kommer att göra...ärsh..jag är bara så himla uppe i det här med psykologi och krishantering...det är konstigt egentligen att vi har "föst bort" sorgen från vårt samhälle, det är liksom inte accepterat att sörja...men vad händer då med vårt inre, när vi inte får bearbeta det vi är ledsna över? 

                                            
                                                 image31

påsklov + jobba + fredag den 13:e :S

Ojojoj....nu har jag inte bloggat på över en vecka :O ni undrar förstås vad jag har haft för mig....

Jag åkte ju hem till gävle på tisdagen förra veckan för att fira påsk med familjen...ja det skrev jag ju i förra bloggen att jag åkte tåg o bloggade samtidigt. Hursom...så kom jag hem o hade fullt upp varenda dag! lunch o shopping med hellan på onsdag, sen på torsdag var det ännu en lunch på schemat - men med jen denna gång, o självklart shoppade vi oxå :) vi röjde runt lite på hemtex där det var halva priset....senare på kvällen kom eric från sthlm...vi har tyckt att det var värsta lyxen att få träffa varandra varannan vecka nu..tyvärr så kan vi inte fortsätta med det, våra jobb kolliderar då :(
och på fredag ännu en lunch..en bakislunch med sofie, vi passade på att prova på Frasses, en ny hamburgerrestaurang som öppnat på söder. Eric åkte iväg på äventyr till axmarbruk medans jag träffade soffipropp :)

ja, vad gjorde vi sen...jo vi va ju o handlade på torsdan på ica maxi..o där jagade jag sånadär nougatägg men dom va totalslut! (oh my god vad gör man då, man kan ju inte ge bort påskägg utan nougatägg- det går ju iiiinte)
men jag hittade dom på godislandet på fredan..jag o sofie slank in där en snabbis innan hamburgarna...så tack godislandet - ni räddade min påsk!!

anyhow...på lördag var det dags att fira påsk me schläkten då...men först ska man ju få påskägg! eric tyckte nog jag va lite fjantig som ville ha påskägg, men vadådå? jag vill ha ett i minst några år till...tills jag får barn...eller gifter mig...eller känner mig vuxen på något annat sätt ;)

153427-29
Visst är det fint mitt hjärteägg?

   
Mamsens ägg        Påskmat   

                        
Mamsen o Anton målar påskägg         Maya


påskdagen åkte jag o eric hem till honom i sthlm...där vi träffade hans familj, o bara myste me varandra :D
och på tisdagens kväll var det sen dags för hemfärd till umeå igen....hann bara komma hem från skolan där på onsdagen, jag o bea hade precis bestämt att vi skulle cykla till ica maxi o handla så ringde min mobil...det var Joel(min chef på max) : tja anna, hur är läget? jo, det är så att vi har lite kris här - skulle du kunna komma och jobba kl 17? joo...eh..det skulle jag väl kunna sa jag, men hur sent är det? crap, det var ju till stängning kl tolv! men jag tänkte att det får gå..även fast jag skulle börja skolan kl 8 dagen därpå, jo men jag kommer lovade jag joel. hann cykla supersnabbt till ica maxi - cykla hem med maten, o sen nästan direkt ner på stan till max....va dödstrött när jag vaknade på torsdag morron så jag bestämde mig för att hoppa över första timmen o komma först till nio, och enligt marie missade jag inget viktigt :) och under onsdagspasset frågade joel om jag var mutbar - det var kris igen och han undrade om jag kunde jobba samma pass igen på torsdagen, som tack skulle jag få (förutom betalt då förstås) två biobiljetter...okej tänkte jag..pengar är ju alltid bra att ha!
   men det ångrade jag bittert imorse...va skittrött igen, för jag hade ju typ bara sovit 4 timmar, men vi började ju nio så jag kom upp ändå.
Klockan åtta ringde Marie och då hade jag precis kommit ut ur duschen...hon undrade vart föreläsningen skulle vara och vart alla va nånstans....hmm..sa jag, vi ska va i samma sal som igår..men vi börjar ju inte förrens klockan nio....marie började asgarva...o det va bara början på fredag den 13:e hahaha

jag kom och tänka på att det var fredag den 13e först när jag kom till skolan och en klasskompis påminde mig- haha...inget hemskt har hänt mig än, sa jag då....
efter skolan skulle jag gå förbi ica och handla, men gick förbi bankomaten först för att göra ett kontoutdrag...så jag gjorde det, tog mitt kontoutdrag och vandrade in på ica...och det var en kille som följde efter mig...vid grönsaksdisken kom han fram till mig och sträckte fram något: - du, du glömde ditt bankomatkort i automaten...oh, men gud...tack! va allt jag fick fram...fasen jag behöver verkligen sova tänkte jag sen. 
 min otur fortsatte hemma då jag gick ner i tvättstugan för att kolla om det fanns någon ledig tvättid...o det fanns två maskiner lediga :D utan att tänka på va klockan va slängde jag in tvätten i dom...o kollade sen på bokningstavlan o sen på klockan..skit! klockan var kvart i fyra och det var ngn som hade bokat maskinerna från fyra..ooops! min tvätt skulle inte va klar förrens kvart över..jag försökte desperat att stänga av maskinerna men det var hopplöst..så jag gick upp till lägenheten ist och tänkte att jag får gå ner så att jag kan ta ut dom precis kvart över. så jag förberedde mig på att bli utskälld - men när jag kom ner var det ingen där...däremot hade någon slitit ut min tvätt från maskinerna och de låg nu nerslängda huller om buller....svart och vittvätt (ahhh...nooo) och den var drypande våt..skit, skit, skit..men jag lyckades proppa in tvätten i grovtvätten ist så jag fick ju det tvättat även om det tog tid....
o nu ikväll har jag gjort mitt bästa för att försöka hålla mig vaken...ska ju jobba från 00-04 imorrn så måste hålla mig vaken till typ två eller nåt så jag orkar va uppe på jobbet imorrn...ursh..
nästa vecka ska jag inte jobba såhär mkt!

bloggar i 200 km/h ;)

...ja eller något liknande...jag sitter iaf på tåget mellan sundsvall o gävle...o nu ropar dom ut att vi snart stannar i söderhamn, alltså inte långt kvar hem :D
igår när jag höll på att packa väskan ringde mamsen o frågade hur det kändes att jag skulle åka hem idag...jag svarade att jag kände mig mentalt oförberedd...haha..kan det ha att göra med att jag var hemma bara för två veckor sedan? jag har nog åkt hem för "ofta" nu sen i februari...men jag kan ju inte hjälpa att jag längtar hem...den här gången blir det iaf förmodligen sista inför sommaren...det är ju typ bara 1 ½ månad kvar till sommarlovet sen! o nu har vi typ påsklov...fast apmycket att läsa till psykologin..försökte läsa i boken på bussen men den var så tråkig o krånglig att jag nästan somnade.

Vi hade seminarier idag, där vi skulle analysera en roman: jonas eckel, ut ett psykoanalytiskt perspektiv..puh! jag satt o va helt förtvivlad igår kväll o tyckte att jag fattade noll...men allt blir så himla mycket enklare när man får sitta o diskutera i grupp- o fatta att man inte tänkte helt helt fel! o som våran lärare Kerstin sa: att det finns ju inget rätt och fel inom psykologin..det kändes skönt att höra. o jag är så himla glad att vi inte har ngn tenta på det här, överhuvudtaget så gillar jag min utbildning, att vi har så pass mycker grupparbeten o inte så många stressande tentor o sånt...det ger en skön o avslappnad stämning :)

Men nu ska jag alltså hem o ha lite påsklov o träffa mina nära o kära, imorrn ska jag o hellan gå på stan...känner att jag måste belöna mig själv med lite snygga vårkläder...o träffa hellan blir naturligtvis oxå kul! torsdag ska jag träffa jen...o vi ska fira varandra i efterskott...sen på kvällen kommer eric...o på fredag ska jag nog luncha me sofie o bex...vilket uppbokat schema ;) !!
men så blir det när man åker hem...satt o diskuterade det med en klasskompis sara idag, ja hon kommer ursprungligen från dalarna o hon skulle åka hem nu till påsken med..."jag är så trött sa hon, egentligen vill jag inte åka hem för då ska man träffa alla....o alla vill höra hur man har det- och jag känner nog inte att jag blir riktigt utvilad när jag är hemma" o jag kunde bara hålla med...när man väl kommer hem vill man gärna träffa så många som möjligt...o för mig innebär det då min familj o mina vänner, åsså kommer eric mitt i allt...o då vill jag ju va med honom med....men, men det ska säkert gå bra- och jag får ju inte glömma bort att jag blir så glad av att träffa mina tjejer! På lördag ska vi äta påskmiddag med min moster o hennes man, mina två kusiner o deras familjer - o det ska bli jättekul, saknar dom (bland många andra) jättemycket nu när jag bor så långt bort. Och jag säger det ännu en gång....så långt jag kan, ska jag undvika att flytta långt från min familj sen när jag är klar med min utbildning!
Glad påsk alla!